• Garbal helpt Malinese boeren al 5 jaar met satellietdata 3 augustus 2020
  5 jaar na de introductie blijkt Garbal, een technologische dienst, goed te werken voor boeren in Mali. Sinds 2015 krijgen Malinese boeren bij hun werk via Garbal hulp van satellieten. Met geografische satellietgegevens kunnen ze beter organiseren dat hun vee goed voedsel en water krijgt. Voor veehoeders in de Sahel kan die informatie het verschil […]
  RVO.nl
 • SDG Partnerschapfaciliteit selecteert eerste projecten 31 juli 2020
  We hebben 4 nieuwe projecten geselecteerd voor de regeling SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP). SDGP helpt duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in ontwikkelingslanden te behalen.
  RVO.nl
 • Webinar: ontdek kansen in circulaire verpakkingen Chili 30 juli 2020
  Chili wil graag duurzamer omgaan met (plastic) verpakkingen. Benieuwd naar de zakelijke kansen die dit oplevert? Deze webinar verduidelijkt waar de mogelijkheden precies liggen voor Nederlandse ondernemers.De webinar gaat in op de kansen in heel de waardeketen van verpakkingen in Chili. De focus ligt op circulariteit. Denk aan de inzameling, scheiding en recycling van (plastic) […]
  RVO.nl
 • Handelsakkoord EU-Vietnam: boost voor onderlinge handel 30 juli 2020
  Op 1 augustus treedt het EU-handelsakkoord met Vietnam in werking. Vietnam is na Singapore het tweede ASEAN-land dat een handelsakkoord sluit met de Europese Unie (EU).
  RVO.nl
 • Registreer voor 31 augustus 2020 in LORI-database voor pluimveecontingenten vanaf 2021 29 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.054 – Wilt u invoercertificaten voor pluimveecontingenten aanvragen die ingaan op of na 1 januari 2021? Dan gelden er nieuwe voorwaarden.
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken 28 juli 2020
  Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen.
  RVO.nl
 • Informatiebijeenkomst over online innovatiemissie waterstof 'naar' Japan en Zuid-Korea 27 juli 2020
  In het najaar organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met de Ambassades in Tokio en Seoul, een virtuele innovatiemissie op het gebied van waterstof. Deze missie zal plaatsvinden in de periode tussen 12 en 23 oktober 2020.Om u te informeren over deze virtuele innovatiemissie organiseert RVO deze online informatiebijeenkomst.Voorlopig programma•    Introductie en […]
  RVO.nl
 • Tovertafel creëert geluksmomenten in de zorg 27 juli 2020
  De kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met dementie, dat is de wens van ondernemer Sjoerd Wennekes. Met de Tovertafel wil hij dit doel bereiken. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.Wereldwijd neemt het aantal mensen met dementie toe, terwijl de zorgbudgetten onder druk staan. Active Cues heeft de Tovertafel bedacht: een tafel […]
  RVO.nl
 • Opening inschrijving rundvlees augustus 2020 24 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.053 – In augustus kunt u invoercertificaten aanvragen voor diverse regelingen in de rundersector. Met zo'n certificaat kunt u rundvlees invoeren met een verlaagd of 0%-tarief.
  RVO.nl
 • Online B2B matchmaking voor de verpakkingssector tijdens Match2Pack Duitsland 24 juli 2020
  Werkt u in de verpakkingsindustrie? En bent u op zoek naar partners voor verpakkingen van gerecycled materiaal voor de voedingsmiddelenindustrie? Neem dan van 21 tot en met 25 september deel aan de online B2B matchmaking 'Match2Pack' tijdens de verpakkingsweek in Duitsland.
  RVO.nl
 • Slimme software helpt bij bestrijding tbc in Ghana 23 juli 2020
  Sneller tuberculose (tbc) ontdekken kan levens redden in Ghana. Nederlandse bedrijven hielpen mee met het ontwikkelen van slimme software. Ze deden dat met steun via ORIO-financiering, een regeling die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitvoert.In Ghana lijden naar schatting 4 keer zoveel mensen aan tbc dan de officiële cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie aangeven. Tbc […]
  RVO.nl
 • Toewijzing invoercertificaten rijst juli 2020 23 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.052 - Gedurende de eerste 10 werkdagen van juli 2020 kon u invoercertificaten aanvragen voor diverse tariefcontingenten rijst.
  RVO.nl
 • Corona in Duitsland: Belangrijkste (reis)regels op een rij 23 juli 2020
  De laatste weken zijn de coronaregels in Duitsland versoepeld. Toch is het belangrijk om waakzaam te blijven. Ook als ondernemer moet u rekening houden met nieuwe maatregelen en lokale verschillen.
  RVO.nl
 • Aanvragen voor nieuwe invoercontingenten rijst uit Vietnam 23 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.049 - De Europese Commissie heeft tariefcontingenten geopend voor de invoer van 80.000 ton rijst van oorsprong uit Vietnam met een 0%-tarief.
  RVO.nl
 • Toewijzing invoercertificaten gezouten pluimveevlees juli 2020 21 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.051 – De Europese Commissie heeft de toewijzingen gepubliceerd van de aanvragen voor gezouten pluimveevlees voor de tweede deelperiode van het contingentjaar 2020/2021.
  RVO.nl
 • Toewijzing invoercertificaten knoflook tweede deelperiode 2020/2021 21 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.050 - De toewijzingen van de aanvragen voor invoercertificaten verse knoflook zijn gepubliceerd. Hiervoor kon u van 1 tot en met 7 juni 2020 aanvragen indienen.
  RVO.nl
 • Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston 20 juli 2020
  Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie […]
  RVO.nl
 • Evaluatie Starters International Business 2012-2018 is positief 17 juli 2020
  De 3 vouchers van de regeling Starters International Business (SIB) helpen mkb'ers goed op weg bij hun exportplannen. Met name bij het verwerven van kennis over de exportmarkten.
  RVO.nl
 • Save the date: webinar CoVivere - ontwikkelingen in de fietseconomie in Italië 16 juli 2020
  Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden binnen de fietseconomie in Italië? Houd dan 10 september vrij in uw agenda. Dan vindt het webinar over de studie 'CoVivere: de Italiaanse mobiliteit vanaf COVID-19' plaats. De focus van dit webinar ligt op de mogelijkheden voor samenwerking in de Italiaanse fietssector.Voordelen van fietsen in de spotlightWereldwijd neemt de interesse […]
  RVO.nl
 • Save the date: Nationaal Export Event 2020 - Digitaal 14 juli 2020
  Exporteert u goederen of diensten? En wilt u meer weten over internationaal zakendoen? Houd 30 september vrij in uw agenda voor het Nationaal Export Event. Hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in internationaal succes.
  RVO.nl