• R&D-kosten verlagen? Vraag nu WBSO aan voor 2021 20 oktober 2020
  U kunt nu online een aanvraag voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) indienen voor 2021. Wilt u vanaf 1 januari 2021 gebruik maken van de WBSO?
  RVO.nl
 • "Inspireer jongeren tot ondernemend gedrag" 20 oktober 2020
  Het Ondernemende Minds-model kan docenten helpen bij de begeleiding van studenten in het vo, mbo en hbo en bij de ontwikkeling van nieuw onderwijsaanbod voor ondernemen. Docenten die kennismaakten met het model tijdens een online workshop zijn enthousiast: "Er vielen allemaal kwartjes bij mij".
  RVO.nl
 • Octrooiblog: Het octrooi van de Messi van de Meerdijk 19 oktober 2020
  Wat hebben de Messi van de Meerdijk - Anco Jansen -, Dragons' Den en plantenrassen met elkaar gemeen? Ja, precies: octrooien! Maar wacht, octrooien zijn toch geweldig saai? Nee dus.
  RVO.nl
 • Nederlandse startup komt met oplossing voor trillende armen 16 oktober 2020
  Het begon allemaal als een afstudeeropdracht aan de TU Delft. Nu ontwikkelt IJsbrand de Lange met zijn bedrijf STIL B.V. een pols-brace die trillingen in de arm onderdrukt.
  RVO.nl
 • Slimme oplossingen voor anderhalvemetersamenleving: een technologieverkenning 16 oktober 2020
  COVID-19 blijft voorlopig onder ons. Inschattingen over het verloop van deze pandemie lopen behoorlijk uiteen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de stad.
  RVO.nl
 • Korea-Eureka Online B2B Matchmaking 15 oktober 2020
  Bent u actief op het gebied van high tech of smart industry en wilt u gebruik maken van EUREKA financiering voor R&D-projecten met partners uit Zuid-Korea of andere Eureka landen? Neem dan op 24 november deel aan het Korea-Eureka Online B2B Matchmakingevent in het kader van de Korea-Eureka Day 2020.
  RVO.nl
 • "Limburgse ondernemers moeten maximaal gebruik kunnen maken van landelijke regelingen" 13 oktober 2020
  Voor vraagstukken rond bijvoorbeeld financieren en innoveren kunnen ondernemers in Limburg terecht bij ontwikkelingsmaatschappij LIOF. Niet alleen voor regionale regelingen en instrumenten. Door nauw samen te werken, willen LIOF en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ook landelijke ondersteuningsmogelijkheden beter ontsluiten. "We willen geen instrument van RVO laten liggen."
  RVO.nl
 • Webinar Durf te vragen, bescherm uw idee (11:30 uur) 8 oktober 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Webinar Horizon Europe - een vooruitblik 8 oktober 2020
  Wilt u een vooruitblik over wat we op dit moment over Horizon Europe weten – en wat nog niet? Voor succesvolle deelname in Horizon Europe is het belangrijk om te weten welke veranderingen de Europese Commissie beoogt met de gefinancieerde projecten. Kennis nemen van de Europese beleidsdoelen waarop Horizon Europe steunt, helpt hierbij. Volg daarom […]
  RVO.nl
 • 4e Patente Podcast over financiering van innovatieve ideeën 7 oktober 2020
  "Moet je dat eigenlijk wel willen, een toetsenbord dat emoties registreert?" Dat vraagt podcastmaker Gerard Oonk aan uitvinder Kayle Knops in de 4e Patente Podcast van Octrooicentrum Nederland.
  RVO.nl
 • Bouw krijgt open source kennisplatform dankzij MKB Idee 6 oktober 2020
  Met hulp van MKB Idee ontwikkelen Bouwmensen Nijmegen en Muller Bouw uit Oss een open source kennisplatform voor de bouw, dat straks in heel Nederland kan worden gebruikt. "Door MKB Idee werken we nu samen met vergelijkbare partijen en tillen we het platform naar een veel hoger niveau", zegt Geert Robben van Bouwmensen Nijmegen.
  RVO.nl
 • 67,5 miljoen durfkapitaal voor start-ups 5 oktober 2020
  Goed nieuws voor Nederlandse start-ups in de vroege fase. Vanaf nu kunnen zij een beroep doen op € 67,5 miljoen aan durfkapitaal dat is verdeeld over 6 nieuwe investeringsfondsen.
  RVO.nl
 • Blackbelt 3D: van een oriënterend octrooionderzoek naar een IE-strategie 5 oktober 2020
  Blackbelt 3D ontwikkelde een nieuwe 3D-printtechniek voor een specifieke toepassing: het printen van steunzolen op maat. Octrooicentrum Nederland leverde maatwerk-ondersteuning bij de octrooivraagstukken waar het bedrijf mee te maken kreeg.
  RVO.nl
 • Save the date: Online Kristal-event 2020 17 november 5 oktober 2020
  Reserveer alvast in de agenda: het online Kristal-event 2020 op 17 november 2020. Gerenommeerde sprekers gaan in gesprek over 20 jaar MVO in Nederland, Covid-19 & trends in niet-financiële verslaggeving. 
  RVO.nl
 • Online training: ERC Starting of Consolidator grants - 7 & 8 december 25 september 2020
  Bent u van plan om een aanvraag te schrijven voor een ERC Starting of Consolidator grant? Wilt u meer inzicht in de succesfactoren voor een afweging van uw kansen? Bent u ook op zoek naar tips voor het schrijven van een kansrijk voorstel?Meld u dan aan voor de online training: ERC Starting of Consolidator grants. […]
  RVO.nl
 • Online training: ERC Starting of Consolidator grants - 17 & 18 november 25 september 2020
  Bent u van plan om een aanvraag te schrijven voor een ERC Starting of Consolidator grant? Wilt u meer inzicht in de succesfactoren voor een afweging van uw kansen? Bent u ook op zoek naar tips voor het schrijven van een kansrijk voorstel?Aanmelden voor deze online training: ERC Starting of Consolidator grants is niet meer […]
  RVO.nl
 • De lange weg van idee tot product: de innovatieve drinkbeker met slokdosering 22 september 2020
  Een slokje water nemen uit een beker, het klinkt zo simpel. Je strekt je hand uit, pakt de beker vast, tilt ‘m op en je neemt een slok. Maar het zijn behoorlijk complexe bewegingen; zeker wanneer je ze door een ziekte of beperking niet meer veilig of zelfstandig kunt uitvoeren. Je loopt dan het risico […]
  RVO.nl
 • European Green Deal Call - Thematische Webinars 18 september 2020
  Wilt u alles weten over de European Green Deal Call en hoe onderzoeks -of innovatieprojecten kunnen bijdragen aan een duurzamer, schoner, veiliger en gezonder Europa? Volg dan in oktober onze webinars over de deelthema’s van deze call.
  RVO.nl
 • Virtuele Innovatiemissie waterstof - Californië en British Columbia 18 september 2020
  Bent u actief op het gebied van waterstof? Heeft u interesse om potentiele samenwerkingskansen in Californië en British Columbia te verkennen? Meld u dan aan voor deze virtuele innovatiemissie die plaats vindt tussen 7 en 9 december.
  RVO.nl
 • Octrooiaanvraag schrijven: zelf doen of specialist inhuren? 17 september 2020
  Je hoort weleens dat mensen hun octrooiaanvraag zelf schrijven en indienen, zonder tussenkomst van een octrooigemachtigde. Mag dat zomaar? Ja, dat mag.
  RVO.nl