• "We willen zelfstandig blijven wonen en voor elkaar zorgen" 26 november 2021
  Toen Huub van Berlo (66) en zijn vrouw Ien Meijers nadachten over hun toekomst, merkten ze dat zij en veel van hun buren behoefte hadden aan een levensloopbestendige woning. Daarom hebben ze hun eigen woonhofje gerealiseerd. "We kunnen het zelf inhoud geven om op een mooie manier oud te worden."
  RVO.nl
 • O2LAB programma lanceert handreiking voor ondernemerscompetenties 26 november 2021
  Of young professionals nu ondernemer of werknemer worden, ondernemende competenties helpen hen beter om te gaan met toenemende verandering, complexiteit en onzekerheid in de samenleving.
  RVO.nl
 • Aanvragen WTS: top 10 (update) 25 november 2021
  Voor de waterschaderegeling WTS hebben we op dit moment (peildatum: 22 november) 1.833 meldingen ontvangen.
  RVO.nl
 • "Spellen kunnen een blijvende en broodnodige gedragsontwikkeling in gang zetten" 22 november 2021
  Games for Health maakt nuttige digitale toepassingen met spelelementen, gericht op gedragsverandering, voornamelijk voor de medische wereld. "Spellen kunnen een blijvende en broodnodige gedragsontwikkeling in gang zetten." Samenwerking met een Zwitsers ziekenhuis is een belangrijke stap voorwaarts voor het bedrijf.
  RVO.nl
 • Online WBSO voorlichtingsbijeenkomst 22 november 2021
  Wilt u met uw bedrijf een Research & Development (R&D)-project uitvoeren en uw kosten voor R&D verlagen? Neem dan deel aan de digitale voorlichtingsbijeenkomst over WBSO op woensdag 8 december.Tijdens deze bijeenkomst lichten onze adviseurs de WBSO toe en beantwoorden ze uw vragen. Het doel van de bijeenkomst is om u uitgebreid te informeren over […]
  RVO.nl
 • Webinar over precisielandbouw in Oekraïne 22 november 2021
  Bent u op zoek naar internationale kansen in Oekraïne als technologieprovider of agritech bedrijf? Meld u dan aan voor het webinar 'Precision farming in Ukraine: opportunities for Dutch business' op 14 december.Tijdens deze online bijeenkomst hoort u meer over de ontwikkelingen in de Oekraïense precisielandbouw en wat uw mogelijkheden zijn in dit land.
  RVO.nl
 • European Innovation Council online workshop: from science to sales 19 november 2021
  Heeft u een competitief, baanbrekend idee? En wilt u in het lab bewijzen dat het kan dienen als toekomstige technologie? Of heeft u een prototype van een bijzondere innovatie die u op de markt wilt brengen? Schrijf u dan in voor onze online European Innovation Council (EIC) workshop op 9 december.Ontdek hoe de EIC u […]
  RVO.nl
 • WTS: hoe ver zijn we op 19 november? 19 november 2021
  De WTS regeling voor wateroverlast in Limburg opende begin september. Eind oktober ontvingen de eerste gedupeerden hun tegemoetkoming. Hoe ver zijn we op 19 november?
  RVO.nl
 • Uitgaande missie Waste management Saoedi-Arabië 11 november 2021
  Bent u actief in de sector afvalbeheer en wilt u contacten leggen in Saoedi-Arabië? Ga dan van 22 tot en met 28 januari 2022 mee met de fysieke missie 'Waste management Saoedi-Arabië'. Deze missie is een eerste activiteit van WasteSAN, een cluster Nederlandse bedrijven die samen met de Nederlandse overheid inspeelt op kansen in Saoedi-Arabië.
  RVO.nl
 • 4 Winnaars voor SBIR Smart Mobility Flevoland fase 2 10 november 2021
  4 ondernemers gaan aan de slag om hun projectvoorstel verder uit te werken in de 2e fase van de SBIR Smart Mobility Flevoland.
  RVO.nl
 • Digitale missie Duitsland: Blockchain 10 november 2021
  Bent u actief in blockchain en op zoek naar nieuwe zakenpartners in Duitsland? Neem dan deel aan deze digitale economische missie. Deze missie is voor Nederlandse bedrijven, kennis- en onderzoeksinstellingen, en voor (semi-)publieke organisaties die actief zijn in deze sector. De missie vindt plaats op 10 en 11 februari 2022.
  RVO.nl
 • Handelsmissie naar EXPO, Abu Dhabi en Dubai (VAE) 10 november 2021
  Is uw bedrijf actief in de sectoren water, duurzame energie of circulaire economie? En wilt u zakendoen met en contacten leggen in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)? Neem dan van 16 januari tot en met 20 januari 2022 deel aan deze handelsmissie naar Abu Dhabi en Dubai.De missie is de perfecte gelegenheid om uw netwerk […]
  RVO.nl
 • Octrooiblog: Mooi bedacht! De Dag van de Uitvinders 8 november 2021
  Alles is al bedacht en de weg van idee tot product is lang en ingewikkeld. En toch zijn er elke dag weer mensen die de meest fantastische uitvindingen doen.
  RVO.nl
 • R&D-kosten verlagen? Vraag nu WBSO aan voor 2022 8 november 2021
  U kunt nu online een WBSO-aanvraag indienen voor 2022 via het nieuwe aanvraagportaal. Dit kan niet meer via eLoket.
  RVO.nl
 • € 60 miljoen voor Nederlandse start-ups in 1e ronde EIC Accelerator programma 7 november 2021
  8 Nederlandse start-ups haalden in totaal € 60 miljoen aan financiering binnen in de eerste ronde van het vernieuwde European Innovation Council (EIC) Accelerator programma.
  RVO.nl
 • WTS aanvragen top 10 4 november 2021
  Voor de waterschade regeling WTS heeft RVO ondertussen 1.644 meldingen ontvangen.
  RVO.nl
 • Handelsmissie Life Sciences and Health Zwitserland 3 november 2021
  Bent u actief in de Life Sciences & Health (LSH)-sector en heeft u interesse in de Zwitserse zorgmarkt? Kom dan mee met de handelsmissie Life Sciences & Health Zwitserland. De handelsmissie vindt plaats van 2 tot en met 4 februari 2022 in het Duitstalige deel van Zwitserland.Tijdens de handelsmissie leert u alle ins en outs van zakendoen […]
  RVO.nl
 • Handelsmissie Bedekte Teelten Frankrijk 1 november 2021
  Bent u actief in de markt van kassenbouw of aanverwante technologie en producten? Zoekt u nieuwe kansen in Frankrijk of wilt u meer weten over de handel in groente, fruit en sierteeltproducten in dit land? Ga dan mee met de fysieke handelsmissie Bedekte Teelten Frankrijk van 12 tot en met 14 januari 2022. Tijdens deze handelsmissie […]
  RVO.nl
 • Koninklijk bezoek voor Innovatiekrediet-klant Ebusco 29 oktober 2021
  Fabrikant van elektrische bussen Ebusco opende op 28 oktober de deuren van de nieuwe fabriekshal.
  RVO.nl
 • "Alles wat we doen, draait om innovatie" 25 oktober 2021
  RanMarine werkt aan een oplossing voor het (plastic) afval in de oceaan: de WasteShark. Oprichter Richard Hardiman: "Dankzij het belastingvoordeel uit de WBSO kunnen we meer mensen aannemen en het product sneller ontwikkelen." 
  RVO.nl