• 2 Nederlandse scale-ups winnaar in Green Deal call van EIC Accelerator 4 augustus 2020
  TUSTI en Ranmarine, 2 Nederlandse innovatieve scale-ups, zijn met hun innovaties geselecteerd voor de Green Deal call 2019 van EIC Accelerator.
  RVO.nl
 • Webinar: ontdek kansen in circulaire verpakkingen Chili 30 juli 2020
  Chili wil graag duurzamer omgaan met (plastic) verpakkingen. Benieuwd naar de zakelijke kansen die dit oplevert? Deze webinar verduidelijkt waar de mogelijkheden precies liggen voor Nederlandse ondernemers.De webinar gaat in op de kansen in heel de waardeketen van verpakkingen in Chili. De focus ligt op circulariteit. Denk aan de inzameling, scheiding en recycling van (plastic) […]
  RVO.nl
 • Bruggen en scheepsrompen van kunststof 30 juli 2020
  Bruggen, sluisdeuren en complete scheepsrompen van kunststof? Aan zo'n innovatief idee heeft de markt tijd nodig om te wennen. Zowel FiberCore Europe als InfraCore Company maken gebruik van de WBSO om die tijd te overbruggen. "We zijn erg content met deze regeling."
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken 28 juli 2020
  Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen.
  RVO.nl
 • Informatiebijeenkomst over online innovatiemissie waterstof 'naar' Japan en Zuid-Korea 27 juli 2020
  In het najaar organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met de Ambassades in Tokio en Seoul, een virtuele innovatiemissie op het gebied van waterstof. Deze missie zal plaatsvinden in de periode tussen 12 en 23 oktober 2020.Om u te informeren over deze virtuele innovatiemissie organiseert RVO deze online informatiebijeenkomst.Voorlopig programma•    Introductie en […]
  RVO.nl
 • Workshop Basis van Intellectueel Eigendom 24 juli 2020
  Als startende ondernemer wilt u groeien en succesvol worden. Daarom moet u keuzes maken. Tijdens deze praktische workshop krijgt u uitleg en voorbeelden over de belangrijkste beschermingsvormen, gratis online registers en databanken.
  RVO.nl
 • Patente podcast: krekelburgers, cashew-kaas, zalige cider én intellectueel eigendom 24 juli 2020
  De nieuwe Patente Podcast van Octrooicentrum Nederland is uit! In deze derde duurzame aflevering vertellen 3 jonge ondernemers over hun drijfveren om verantwoorde snacks en drankjes te produceren.
  RVO.nl
 • Spoedwet Rijksoctrooiwet 1995 van kracht 23 juli 2020
  Op 21 juli is de 'Tijdelijke rijkswet voorziening Rijksoctrooiwet 1995 COVID-19' van kracht geworden.
  RVO.nl
 • Goede resultaten Eureka Voorzitterschap 2019-2020 23 juli 2020
  Het Nederlands voorzitterschap van Eureka is succesvol geweest.
  RVO.nl
 • SET COVID-19 2.0 open vanaf maandag 27 juli 9:00 uur 20 juli 2020
  Bent u aanbieder van wijkverpleging, huisartsenzorg, zorg en ondersteuning vanuit de Wmo en/of geestelijke gezondheidszorg?  Wilt u investeren in de structurele inzet van digitale zorg op afstand aan kwe
  RVO.nl
 • Social Enterprise NL en ImpactCity naar Europese finale EEPA 20 juli 2020
  Social Enterprise NL en ImpactCity Den Haag vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2020.
  RVO.nl
 • Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston 20 juli 2020
  Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie […]
  RVO.nl
 • Rechtbank stelt maximum aan hoogte proceskosten in octrooizaken 16 juli 2020
  Wie vanaf 1 september een octrooizaak bij de rechter verliest, hoeft niet meer de volledige proceskosten van de tegenpartij te betalen.
  RVO.nl
 • Nederlands Paviljoen op Pollutec 2020 in Lyon 14 juli 2020
  Bent u werkzaam in de milieusector? En wilt u andere milieuprofessionals ontmoeten? Neem dan van 1 tot en met 4 december deel aan het Nederlands Paviljoen op de internationale milieutechnische beurs Pollutec 2020.Pollutec is een internationale beurs op het gebied van duurzaamheid, milieu en energie. Tijdens de 28e editie in 2018 namen er 70.000 vakmensen […]
  RVO.nl
 • Hackathon: een innovatieve herstart van de keuzedelen Ondernemerschap & Ondernemend gedrag 13 juli 2020
  Met de heropening van de mbo-scholen moeten docententeams invulling geven aan de nieuwe anderhalvemetereconomie. Veel docenten willen bij de herstart de mogelijkheden van het afstandsonderwijs blijven benutten. Maar hoe dan en in welke mix of vorm? Wij nodigen u uit als professional hierover mee te denken.
  RVO.nl
 • Nieuwe subsidiemogelijkheden voor zorg op afstand: SET COVID-19 2.0 3 juli 2020
  Bent u aanbieder van wijkverpleging, huisartsenzorg, zorg en ondersteuning vanuit de Wmo en/of geestelijke gezondheidszorg?  Wilt u investeren in de structurele inzet van digitale zorg op afstand aan thu
  RVO.nl
 • Subsidie voor minder fijnstof in pluimveestallen is open 30 juni 2020
  Installeert u een nieuwe techniek in uw pluimveestal? En zorgt deze voor minder fijnstof in de stal ? Vraag hiervoor nu de subsidie Investeren in bewezen innovaties voor stallen aan.
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Frankrijk: Duurzame mode 30 juni 2020
  Heeft u internationale ambities op het gebied van duurzame mode? Wilt u snel de juiste contacten leggen in Frankrijk? Ga dan mee met onze innovatiemissie duurzame mode naar Frankrijk van 18 tot en met 20 november 2020.Voor wie?De missie is bedoeld voor Nederlandse kennisinstituten en bedrijven uit de modesector die werken aan duurzame innovaties op […]
  RVO.nl
 • Nederlandse start-up wint Horizon2020 EIC-prijs 29 juni 2020
  De Nederlandse start-up WordProof wint de wedstrijd ‘Blockchain for Social Good’. De start-up krijgt € 1 miljoen aan prijzengeld.
  RVO.nl
 • Zorgerf Berkelland realiseert woonconcept voor mensen met dementie 29 juni 2020
  Het is de droom van Haidy Jansen-Oude Luttikhuis van Zorgerf Berkelland. Het realiseren van betaalbare, levensloopbestendige woningen op het platteland voor mensen met dementie. Inmiddels is ze zo ver dat er een haalbaarheidsonderzoek kan plaatsvinden. Met ondersteuning van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ).   
  RVO.nl