• ICT-update aanvraagportaal WBSO 14 oktober 2021
  Het aanvragen van WBSO gaat via het nieuwe aanvraagportaal. Dit aanvraagportaal krijgt op 21 oktober een update. U kunt dan 's middags en 's avonds niet inloggen. 
  RVO.nl
 • WBSO in 2022: meer flexibiliteit bij aanvragen en verrekenen 21 september 2021
  Er komen in 2022 een aantal wijzigingen in de WBSO-wetgeving. Zo gaat het aanvragen van de WBSO flexibeler en eenvoudiger en kunnen bedrijven het WBSO-voordeel sneller verrekenen.
  RVO.nl
 • WBSO Intermediairdag - Zwolle (oktober) 2 september 2021
  Wilt u een bedrijf adviseren over hoe het de kosten voor research en development kan verlagen? Kom dan naar onze WBSO Intermediairdag.Tijdens deze bijeenkomst lichten adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de WBSO toe en beantwoorden ze uw vragen.
  RVO.nl
 • "Overheidssteun cruciaal bij ontwikkeling volledig elektrisch vliegtuig" 19 augustus 2021
  Venturi in Delft ontwikkelt een volledig elektrisch aangedreven vliegtuig. Dankzij de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) betaalt het innovatieve bedrijf minder loonbelasting. Medeoprichter Joost Dieben: "De WBSO biedt ons ruimte meer kwaliteit aan ons onderzoeksteam toe te voegen."
  RVO.nl
 • WBSO - Volledige overgang naar nieuw aanvraagportaal per 1 september 2021 25 juni 2021
  Per 1 september kunt u uw WBSO-aanvraag alleen nog indienen via het nieuwe aanvraagportaal en sluit het huidige aanvraagportaal (eLoket).
  RVO.nl
 • Innovatieve bedrijven halen € 1,2 miljard voordeel uit WBSO-regeling 8 juni 2021
  Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven – waarvan 97% mkb – haalden in 2020 ondanks de coronacrisis een voordeel van totaal € 1,2 miljard uit de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO).
  RVO.nl
 • WBSO - Stap nu over naar het nieuwe aanvraagportaal 26 mei 2021
  Sinds oktober 2020 heeft RVO een nieuw aanvraagportaal geopend voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk), naast het huidige portaal (eLoket).
  RVO.nl
 • "Dankzij de WBSO kunnen we onze behandelmethode bij een dwarslaesie verder ontwikkelen" 8 april 2021
  Na een dwarslaesie toch weer kunnen lopen. Als spin-off van een Zwitsers onderzoek werkt GTX medical aan deze mooie droom met hulp van de WBSO. Het bedrijf verkoos Nederland om die droom ook echt waar te maken.Sinds eind 2014 werkt GTX medical aan een methode om mensen met een dwarslaesie te behandelen. Het bedrijf ontwikkelde […]
  RVO.nl
 • 11 inspirerende circulaire innovaties 5 januari 2021
  Laat u inspireren door 11 circulaire innovaties die met steun van RVO zijn ontwikkeld.
  RVO.nl
 • "De meest efficiënte manier om water te besparen, is in huis" 22 december 2020
  Arthur Valkieser vond het altijd al een verkwisting om je toilet door te spoelen met drinkwater. Met veel doorzettingsvermogen en hulp van de WBSO ontwikkelde hij een oplossing, de Hydraloop. Een baanbrekend én bekroond systeem voor hergebruik van water in huis. Het gelijknamige bedrijf won begin januari 2020 3 awards op de internationale techbeurs Consumer […]
  RVO.nl
 • Bruggen en scheepsrompen van kunststof 30 juli 2020
  Bruggen, sluisdeuren en complete scheepsrompen van kunststof? Aan zo'n innovatief idee heeft de markt tijd nodig om te wennen. Zowel FiberCore Europe als InfraCore Company maken gebruik van de WBSO om die tijd te overbruggen. "We zijn erg content met deze regeling."
  RVO.nl
 • Tien innovaties die de Nederlandse zorg nóg beter maken 15 maart 2019
  Nederland heeft een van de beste zorgstelsels van de wereld. Ons land scoort goed op toegankelijkheid, preventie en medicijngebruik. En eigenlijk kan ‘innovatie’ daar ook prima bij. Want dat we kunnen innoveren, blijkt wel uit onderstaande voorbeelden. Uitvindingen die onze zorg nóg beter, goedkoper, sneller of slimmer maken.
  RVO.nl