• 2 Nederlandse scale-ups winnaar in Green Deal call van EIC Accelerator 4 augustus 2020
  TUSTI en Ranmarine, 2 Nederlandse innovatieve scale-ups, zijn met hun innovaties geselecteerd voor de Green Deal call 2019 van EIC Accelerator.
  RVO.nl
 • Energielabel C kantoren – stand van zaken medio 2020 3 augustus 2020
  Per 1 januari 2023 geldt voor kantoren de energielabel-C-verplichting. Voor kantoren moet dan minimaal energielabel C zijn geregistreerd.
  RVO.nl
 • Meld uw project aan voor mogelijk nieuwe subsidie waterstof 31 juli 2020
  Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren, samen met andere bedrijven?
  RVO.nl
 • Shell en Eneco bouwen derde windpark op zee zonder subsidie 29 juli 2020
  Het CrossWind consortium gaat het derde subsidieloze windpark op de Nederlandse Noordzee bouwen en exploiteren. Dit komt in het windenergiegebied Hollandse Kust (noord).
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken 28 juli 2020
  Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen.
  RVO.nl
 • Sessie 6: Webinar DKTI Transportinnovatie - Licht vrachtvervoer 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 5: Webinar DKTI Transportinnovatie - Waterstofinfra 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 3: Webinar DKTI Transportinnovatie - Zwaar vrachtvervoer 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 4: Webinar DKTI Transportinnovatie - Laadinfra - 14 september 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 2: Webinar DKTI Transportinnovatie - Laadinfra - 8 september 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 1: Webinar DKTI Transportinnovatie - voertuigproductie 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Patente podcast: krekelburgers, cashew-kaas, zalige cider én intellectueel eigendom 24 juli 2020
  De nieuwe Patente Podcast van Octrooicentrum Nederland is uit! In deze derde duurzame aflevering vertellen 3 jonge ondernemers over hun drijfveren om verantwoorde snacks en drankjes te produceren.
  RVO.nl
 • GVB verduurzaamt vastgoed strategisch en op maat 23 juli 2020
  Van tramremises tot werkplaatsen voor veerboten. De 500.000 m2 vastgoed van het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB is omvangrijk en divers. Hoe kun je al die verschillende gebouwen kostenefficiënt in stand houden en tegelijk verduurzamen? GVB zet hiervoor een regieorganisatie op. Met de bedrijfsstrategie voor ogen stuurt die op specifieke beleidskaders per gebouw.
  RVO.nl
 • Webinar Belangstellingsregistratie IPCEI Waterstof - 28 augustus 23 juli 2020
  Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren samen met andere bedrijven? Op 21 en 28 augustus hoort u tijdens een webinar alles over een mogelijke IPCEI waterstof.
  RVO.nl
 • Webinar Belangstellingsregistratie IPCEI Waterstof - 21 augustus 23 juli 2020
  Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren samen met andere bedrijven? Op 21 en 28 augustus hoort u tijdens een webinar alles over een mogelijke IPCEI waterstof.
  RVO.nl
 • Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston 20 juli 2020
  Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie […]
  RVO.nl
 • Webinar Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik 16 juli 2020
  Hoe stimuleer je zonne-energie in een dichtbevolkt land als Nederland, waar ruimte schaars is? Laat u inspireren met interessante projecten tijdens dit webinar 'Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik' met alle kansen die dubbelfuncties bieden.
  RVO.nl
 • Bedrijven investeren in 2019 volop in milieuvriendelijke technieken 16 juli 2020
  In 2019 heeft het Nederlandse bedrijfsleven voor € 3,7 miljard aan milieuvriendelijke investeringen gemeld via de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investerin
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik 16 juli 2020
  Hoe stimuleer je zonne-energie in een dichtbevolkt land als Nederland, waar ruimte schaars is? Laat u inspireren tijdens de (netwerk) bijeenkomst 'Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik'. Deze bijeenkomst is een verdiepingssessie van het webinar op 1 september 2020.
  RVO.nl
 • Subsidie voor duurzame scheepsbouw van start 16 juli 2020
  De Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) opende woensdag 15 juli om 09:00 uur. De SDS richt zich op scheepswerven die duurzame innovaties willen toepassen op een schip of offshore-constructie.
  RVO.nl