• "Wij versnellen de verduurzaming van nieuwbouw en renovatie in hele korte tijd" 2 december 2021
  Met het project One-day Makeover wordt het straks mogelijk om binnen een dag een renovatie uit te voeren van een bestaand dak naar een geïsoleerd dak met zonnepanelen van kunststof. "De meeste woningen zijn niet goed geïsoleerd en hebben geen zonnepanelen, waarom zou je dat niet in één keer doen?"Nederland staat voor een grote opgave […]
  RVO.nl
 • "De woonzorgvisie is een weg naar betere samenwerking" 30 november 2021
  De gemeente Den Helder heeft met het opstellen van een woonzorgvisie de zorgvraag in de gemeente in kaart gebracht. Ze werd hierbij geholpen door het Ondersteuningsteam Wonen en Zorg (OWZ). "Een hele fijne, onafhankelijke brainstormpartner die ons scherp hield."
  RVO.nl
 • ISGAN Awards 2022 - Heeft u de beste smart grid-innovatie ter wereld? 30 november 2021
  Welk innovatieproject zorgt voor het beste slimme energiesysteem ('smart grid') ter wereld? De ISGAN Awards 2022 geeft antwoord op die vraag.
  RVO.nl
 • "Met herbruikbare wanden kregen we flexibele circulaire kantoorruimtes" 29 november 2021
  Toen duurzaam bouwadviesorganisatie NIBE de milieubelasting van Ritswand berekende, wist financieel directeur Jörg Blass dat het ook een perfecte investering zou zijn voor hun eigen kantoor. Ritswand maakt flexibele en duurzame onderdelen waarmee ze circulaire vergaderruimtes, belcellen of extra werkplekken creëren. Blass: "Het bevalt super! We overwegen zelfs om onze ritswand uit te breiden."
  RVO.nl
 • Houtbouwprijs 2021 gaat naar hoofdkantoor Triodos in Driebergen 29 november 2021
  Het grotendeels van hout gemaakte hoofdkantoor van de Triodosbank in Driebergen is het beste houten gebouw van Nederland. Dat is zowel het oordeel van de vakjury als van het publiek.
  RVO.nl
 • Pilot flexibele, drijvende zonnepanelen voor op zee 29 november 2021
  Een consortium onder leiding van TNO is recent gestart met een onderzoek naar nieuwe, flexibele systemen voor het opwekken van zonne-energie op water.
  RVO.nl
 • Subsidieregelingen Missie Gebouwde Omgeving goed voor al 54 innovatieve projecten 26 november 2021
  De subsidieregelingen die rond de Missie Gebouwde Omgeving zijn uitgevoerd, hebben tot nu toe al 54 innovatieve projecten opgeleverd.
  RVO.nl
 • Aanvragen WTS: top 10 (update) 25 november 2021
  Voor de waterschaderegeling WTS hebben we op dit moment (peildatum: 22 november) 1.833 meldingen ontvangen.
  RVO.nl
 • NLcharge wint Challenge Versnellen Elektrisch Rijden 25 november 2021
  NLcharge is vrijdag 19 november gekroond tot winnaar van de Challenge Versnellen Elektrisch Rijden.
  RVO.nl
 • Biogrondstoffen nu ook in grondstoffenscanner 24 november 2021
  Ondernemers kunnen nu ook biogrondstoffen in de Grondstoffenscanner opzoeken.
  RVO.nl
 • Webinar waterstof Latijns-Amerika 22 november 2021
  Bent u actief in de energiesector, met name waterstof? En wilt u op dit gebied de markten verkennen van Colombia, Chili, Uruguay, Argentinië, Mexico en Panama? Meld u dan aan voor dit online evenement op 9 december.De waterstof-energiesector staat wereldwijd op een keerpunt. Door de energietransitie beseffen landen en bedrijven dat het gebruik van waterstof […]
  RVO.nl
 • WTS: hoe ver zijn we op 19 november? 19 november 2021
  De WTS regeling voor wateroverlast in Limburg opende begin september. Eind oktober ontvingen de eerste gedupeerden hun tegemoetkoming. Hoe ver zijn we op 19 november?
  RVO.nl
 • Online: Symposium Circulaire Maakindustrie 18 november 2021
  Benieuwd wat er allemaal gebeurt in de circulaire maakindustrie? Wat ondernemers op zich af zien komen en hoe maakbedrijven ook juist nu aan de slag kunnen met circulaire economie? Neem dan deel aan de 5e editie van het symposium Circulaire Maakindustrie op dinsdag 7 december 2021.
  RVO.nl
 • Maak kans op een Circular Award 16 november 2021
  Veel verschillende organisaties zijn bezig met de overgang naar de circulaire economie. Is in uw organisatie dit jaar een prachtig circulair project ontstaan? Maak kans op een Circular Award.
  RVO.nl
 • 63 projecten krijgen dit jaar subsidie circulaire ketenprojecten 16 november 2021
  63 projecten krijgen dit jaar subsidie om in hun keten samen circulair te gaan werken.
  RVO.nl
 • Handreiking geeft meer zicht op totale kosten personenauto's 16 november 2021
  Voor de autobranche is nu een nieuwe handreiking beschikbaar. Deze brengt de totale kosten van verschillende types personenauto’s beter in beeld.
  RVO.nl
 • Inspiratietours CO₂-reductie industrie: toepassing van industriële warmtepompen 15 november 2021
  Volg deze herfst en winter weer de online inspiratietours over de mogelijkheden voor CO₂-reductie in de industrie. Op 14 december gaat het over industriële warmtepompen.Bent u bezig met de elektrificatie van uw warmtevraag? En bent u benieuwd hoe u rendabel en duurzaam kunt inspelen op de volatiele energiemarkt? Dan is dit webinar iets voor u.
  RVO.nl
 • Inspiratietours CO₂-reductie industrie: toepassing van e-boilers 15 november 2021
  Volg deze herfst en winter weer de online inspiratietours over de mogelijkheden voor CO₂-reductie in de industrie. Op 23 november gaat het over e-boilers.Bent u bezig met de elektrificatie van uw warmtevraag? En bent u benieuwd hoe u rendabel en duurzaam kunt inspelen op de volatiele energiemarkt? Dan is dit webinar iets voor u.
  RVO.nl
 • Niet Flevoland, maar Zuid-Holland koploper elektrische auto’s 15 november 2021
  De meeste elektrische auto’s in Nederland staan in Zuid-Holland. Dit is de uitkomst van een onderzoek naar de locaties van elektrische auto’s.
  RVO.nl
 • Uitstootvermindering industrie vraagt uitbreiding energie-infrastructuur 15 november 2021
  De Nederlandse industrie kan broeikasgasuitstoot met meer dan de helft verminderen, maar hiervoor is uitbreiding van de energie-infrastructuur nodig.
  RVO.nl