• Sino-Dutch Business Forum over waterstof 21 oktober 2020
  Waterstof staat niet alleen in Nederland volop in de belangstelling, maar ook in China. Wilt u op dit gebied uw mogelijkheden verkennen voor de Chinese markt? Neem dan op 29 oktober deel aan het Sino-Dutch H2 Forum.Op dit moment zijn er veel waterstof-initiatieven in de markt. Brandstofcellen nemen hier een belangrijke plaats in. Om de […]
  RVO.nl
 • Wiebes lanceert nieuw E-magazine SCHOON 19 oktober 2020
  Op de Klimaatdag 2020, die 12 oktober werd gehouden, is het nieuwe e-magazine SCHOON officieel gelanceerd.
  RVO.nl
 • Webinar over het Bedrijfsovernamefonds 16 oktober 2020
  Het Bedrijfsovernamefonds helpt u als startende boer of tuinder bij het verduurzamen van uw bedrijf. Weten wat de mogelijkheden zijn? Meld u aan voor het webinar op 22 oktober 2020.
  RVO.nl
 • Regeling Elektrische Personenauto’s Particulieren gewijzigd 16 oktober 2020
  Wilt u een nieuwe elektrische personenauto kopen of leasen? Dan kunt u nog tot en met 29 oktober 2020 in aanmerking komen voor de subsidie van € 4000.
  RVO.nl
 • Doe mee aan de internetconsultatie DKTI-transport 15 oktober 2020
  Ondernemers kunnen tot en met 5 november 2020 meedoen met de internetconsultatie voor de regeling Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI-transport).
  RVO.nl
 • Samenwerking Brabantse corporaties van start voor meer houtbouw 14 oktober 2020
  Hout het belangrijkste bouwmiddel maken: dat is wat 8 Brabantse woningcorporaties nastreven. Zij zijn verenigd in het samenwerkingsverband Lente, samen goed voor meer dan 100.000 woningen.
  RVO.nl
 • Nieuw platform Verduurzaming Industrie online 13 oktober 2020
  De industrie staat voor een grote uitdaging: samen moet er 49% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990 gerealiseerd worden in 2030. Maar hoe krijgen we dat voor elkaar?
  RVO.nl
 • Expertteam Woningbouw adviseert Nieuwkoop over stikstof 13 oktober 2020
  Woningstichting Nieuwkoop (WSN) wil een voormalig verzorgingstehuis slopen. Het plan is om er huurwoningen te bouwen, prachtig gelegen aan de Nieuwkoopse Plassen. Maar juist door dit Natura 2000-gebied konden de plannen niet doorgaan. Stikstofneerslag (depositie) leek een onoverkomelijk probleem. Tot het Expertteam Woningbouw advies gaf.
  RVO.nl
 • "Limburgse ondernemers moeten maximaal gebruik kunnen maken van landelijke regelingen" 13 oktober 2020
  Voor vraagstukken rond bijvoorbeeld financieren en innoveren kunnen ondernemers in Limburg terecht bij ontwikkelingsmaatschappij LIOF. Niet alleen voor regionale regelingen en instrumenten. Door nauw samen te werken, willen LIOF en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ook landelijke ondersteuningsmogelijkheden beter ontsluiten. "We willen geen instrument van RVO laten liggen."
  RVO.nl
 • Verduurzaming maatschappelijk vastgoed: regio West 12 oktober 2020
  Goede ventilatie? Prettig binnenklimaat. Groen dak? Grotere biodiversiteit. Isolatie? Lagere energierekening. Duurzame maatregelen hebben veel voordelen voor uw organisatie. Niet alleen voor een beter milieu, maar ze voegen ook waarde toe aan uw gebouw. Bovendien bespaart u ook nog eens (energie)kosten. Laat u inspireren tijdens deze 4 webinars.
  RVO.nl
 • Verduurzaming maatschappelijk vastgoed: regio Oost 12 oktober 2020
  Goede ventilatie? Prettig binnenklimaat. Groen dak? Grotere biodiversiteit. Isolatie? Lagere energierekening. Duurzame maatregelen hebben veel voordelen voor uw organisatie. Niet alleen voor een beter milieu, maar ze voegen ook waarde toe aan uw gebouw. Bovendien bespaart u ook nog eens (energie)kosten. Laat u inspireren tijdens deze 4 webinars.
  RVO.nl
 • Verduurzaming maatschappelijk vastgoed: regio Zuid 12 oktober 2020
  Goede ventilatie? Prettig binnenklimaat. Groen dak? Grotere biodiversiteit. Isolatie? Lagere energierekening. Duurzame maatregelen hebben veel voordelen voor uw organisatie. Niet alleen voor een beter milieu, maar ze voegen ook waarde toe aan uw gebouw. Bovendien bespaart u ook nog eens (energie)kosten. Laat u inspireren tijdens deze 4 webinars.
  RVO.nl
 • "Het ondersteuningsteam creëerde een goede energie tussen partijen" 8 oktober 2020
  Net zoals veel andere Nederlandse gemeenten vergrijst Amsterdam. Hierdoor is er in de toekomst een groot tekort aan geschikte ouderenwoningen. Amsterdam gaat de uitdaging aan. Bij het opstellen van de intentieverklaring voor bouw van deze woningen kreeg de gemeente hulp van het ondersteuningsteam wonen en zorg (OWZ) van RVO. "Dat heeft het proces versneld en […]
  RVO.nl
 • "Wij helpen als woningbouwplannen dreigen te vertragen" 8 oktober 2020
  Alle woningbouwprojecten moeten te betalen zijn vanuit de opbrengst van het vastgoed. Tenminste, dat werd lang gedacht. Maar zeker in bestaand stedelijk gebied, klopt die veronderstelling vaak niet. "Er zit eigenlijk altijd wel iets in zo’n project, wat het onrendabel maakt", weet Damo Holt, onafhankelijk adviseur en lid van het Expertteam Woningbouw. "Bijvoorbeeld omdat infrastructuur […]
  RVO.nl
 • Alles over duurzaam boeren bij elkaar 8 oktober 2020
  Agrarisch ondernemers investeren steeds meer in innovatief en duurzaam ondernemen. Waar vindt u die informatie op onze website? Vanaf nu hebben we één overzichtelijke pagina over duurzaam boeren.
  RVO.nl
 • Doe mee met de Week van de Circulaire Economie 2021 7 oktober 2020
  Van maandag 1 februari tot en met zaterdag 6 februari organiseert het Versnellingshuis Nederland circulair! de Week van de Circulaire Economie.
  RVO.nl
 • Inschrijving Circular Awards 2021 geopend 7 oktober 2020
  Het Versnellingshuis Nederland circulair! zoekt innovatieve projecten, producten en diensten van ondernemingen en overheden die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland.
  RVO.nl
 • Webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur 7 oktober 2020
  Neemt u ook deel aan het webinar over elektrisch vervoer en de laadinfrastructuur in Nederland? Het webinar Elektrisch vervoer: de Nationale Agenda Laadinfrastructuur vindt plaats op 29 oktober van 15:00 tot 16:00 uur. In een uur bent u op de hoogte van de Nederlandse aanpak!Voor wie?Het webinar is bedoeld voor Nederlandse ambassades, consulaten en NBSO’s […]
  RVO.nl
 • Verduurzaming maatschappelijk vastgoed: regio Noord 6 oktober 2020
  Goede ventilatie? Prettig binnenklimaat. Groen dak? Grotere biodiversiteit. Isolatie? Lagere energierekening. Duurzame maatregelen hebben veel voordelen voor uw organisatie. Niet alleen voor een beter milieu, maar ze voegen ook waarde toe aan uw gebouw. Bovendien bespaart u ook nog eens (energie)kosten. Laat u inspireren tijdens deze 4 webinars.
  RVO.nl
 • "We moeten allemaal energie besparen" 5 oktober 2020
  De Omgevingsdienst West-Holland wil dat eind 2021 95% van de informatieplichtige bedrijven hun energiebesparende maatregelen hebben gerapporteerd. Hoe denkt zij dat te bereiken? "Door al deze bedrijven en instellingen op te sporen en met ze in gesprek te gaan."
  RVO.nl