• Online presentatie kansenrapport laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Frankrijk 27 januari 2021
  Volg de online presentatie van het kansenrapport over de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Frankrijk op 9 februari. Dit rapport is gemaakt in opdracht van de Nederlandse ambassade in Frankrijk, RAI Automotive NL en DOET (Dutch Organisation for Electric Transport).
  RVO.nl
 • Versnellingskamers voor projectontwikkelaars woningbouwprojecten 27 januari 2021
  Om de woningbouw te versnellen en te stimuleren organiseert het Expertteam Woningbouw de eerste 2 weken van maart 2021 online sessies (Versnellingskamers) voor projectontwikkelaars en ontwikkelende bouwbedrijven.In deze online bijeenkomsten van een uur krijgen projectontwikkelaars in samenwerking met de betrokken gemeente de gelegenheid om een woningbouwproject en de uitdagingen daarbij voor te leggen aan 2 […]
  RVO.nl
 • Aantal kantoren met verplicht energielabel C moet sneller stijgen 26 januari 2021
  Kantoren moeten vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C hebben. Die verplichting is een afspraak in het Energieakkoord uit 2013.
  RVO.nl
 • Veel enthousiasme voor energiebesparing woningen 25 januari 2021
  Toen de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) op 16 november 2020 openging was het budget binnen een dag overvraagd.
  RVO.nl
 • Kleine inspanning levert 10% energiebesparing op bij dataservers 25 januari 2021
  Een coalitie van bedrijven en overheden onderzocht het energieverbruik van dataservers.
  RVO.nl
 • "Wij zijn altijd op zoek naar verduurzamingskansen" 25 januari 2021
  De Hogeschool Rotterdam zet vol in op verduurzaming van zijn gebouwen en gebruikt daarvoor natuurlijke momenten.
  RVO.nl
 • "Circulariteit is financieel heel haalbaar" 23 januari 2021
  Hoe maak je van een verouderd gemeentehuis een voorbeeld van grootschalige verduurzaming? In Dronten koos de gemeenteraad voor een grondige renovatie.
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten flink uitgebreid 22 januari 2021
  De noodkreten van ondernemers zijn ter harte genomen.
  RVO.nl
 • Marktontmoeting: duurzaamheidscoaches en projectfacilitators maatschappelijk vastgoed 22 januari 2021
  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden organiseren in samenwerking met alle provincies op 4 februari een marktontmoeting over duurzaamheidscoaches en projectfacilitators. Wilt u meedenken hoe hun rol het beste tot zijn recht komt? Geef u dan op.
  RVO.nl
 • Workshop Van droge doelen naar visie en veerkracht 21 januari 2021
  Hoe behaalt u als overheid of bedrijf resultaten op circulariteit, impactondernemen, energietransitie, gezondheid en of klimaatadaptatie? Schrijf u in voor de online workshop Van droge doelen naar visie en veerkracht op op 5 februari van 14.00 tot 15 uur. Dan leert u hier van alles over.Tijdens de online workshop behandelen we de bewezen hands-on-aanpak. De […]
  RVO.nl
 • "Uiteindelijk willen we naar een volledig circulaire productieketen" 21 januari 2021
  Indorama, producent van polyester plastics voor de verpakkingsindustrie, investeerde met steun van de Milieu-investeringsaftrek (MIA\Vamil) in een proefopstelling voor het produceren van PET-korrels uit chemisch gerecyclede grondstoffen. Lees hoe het bedrijf circulair onderneemt.
  RVO.nl
 • Intensiever beleid nodig om grondstoffengebruik te laten dalen 21 januari 2021
  Het grondstoffengebruik gaat niet de goede kant op. Voor de Nederlandse consumptie is in de productieketens wereldwijd steeds meer land nodig.
  RVO.nl
 • Webinar Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw 2021 21 januari 2021
  Bent u actief in de scheepsnieuwbouw, -ombouw of offshoreconstructies? Wilt u hierbij ervaring opdoen met het toepassen van duurzaamheid bevorderende innovaties? Dan is de Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) misschien iets voor uw bedrijf. Meer weten? Meld u dan aan voor deze informatiebijeenkomst.
  RVO.nl
 • "Met een dorpsmolen betrekken we omwonenden bij het project" 19 januari 2021
  In de Bommelerwaard, tussen de A2 en het spoor, verrijzen 3 windturbines. Eén daarvan zal verkocht worden aan omwonenden, zodat zij een dorpsmolen krijgen. Het is een nieuwe manier om de lasten en lusten van windmolens beter te verdelen over de omgeving.Het windpark Bommelerwaard-A2 is een initiatief van Windunie en 5 lokale agrarische ondernemers uit […]
  RVO.nl
 • "De grootste uitdaging is om alle spelers goed te laten samenwerken" 19 januari 2021
  Langs de A16 waren altijd al veel windplannen, maar die zijn door de provincie Noord-Brabant samengevoegd. In 'Windenergie A16' werken nu een groot aantal spelers samen om schone energieopwekking mogelijk te maken.Het plan is om in totaal 28 windmolens langs de A16 te bouwen. Vooral bij knooppunten van snelwegen.
  RVO.nl
 • "Natte reiniging van bodemas is een flinke stap naar een circulaire afvalsector" 18 januari 2021
  Blue Phoenix Group ontwikkelde een nieuwe natte methode van reiniging waarmee het restproduct van afvalverbranding, bodemas, een vrij toepasbare bouwstof wordt. Dit is een flinke vooruitgang. Business development manager Rogier van de Weijer van Blue Phoenix Groep: “We winnen nu metaal terug uit de bodemas, dat opnieuw gebruikt kan worden.”
  RVO.nl
 • Grenzeloos circulair 2021 18 januari 2021
  Neem deel aan het online event Grenzeloos circulair op 4 februari 2021. Hoe realiseer je circulaire projecten en wat komt er bij kijken als je hiermee buiten Nederland aan de slag wilt. Er zijn veel mogelijkheden om in Nederland geld en ondersteuning te vinden. Tijdens het event komt u hierover meer te weten en helpen […]
  RVO.nl
 • Mogelijk misbruik van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) 15 januari 2021
  Onlangs is Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) geïnformeerd over mogelijk misbruik van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).
  RVO.nl
 • Doe mee aan de enquête Elektrisch vervoer in Nederland 14 januari 2021
  Doe mee aan de enquête Elektrisch vervoer in Nederland. Samen met Automotive NL en Vereniging DOET organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) deze enquête.
  RVO.nl
 • Veel nieuwe partijen vragen SDE++ aan 14 januari 2021
  Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft gedurende de openstelling van de nieuwe subsidieregeling Duurzame energieproductie en klimaattransitie (SDE++) 4.112 aanvragen ontvangen.
  RVO.nl