• Bereikbaarheid op 5 december 30 november 2022
  Op maandag 5 december zijn de BelastingTelefoon en ons webcareteam bereikbaar tot 17.00 uur.
 • Wetsvoorstel: 0% btw voor zonnepanelen op woningen vanaf 1 januari 2023 28 november 2022
  Voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning geldt op dit moment een btw-tarief van 21%. De Tweede Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen om dit btw-tarief per 1 januari 2023 te verlagen naar 0%.
 • Btw-aangifte betalen? Dat kan nu met iDEAL 9 november 2022
  Doet u btw-aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dan kunt u vanaf 8 november 2022 uw aangifte na insturen direct met iDEAL betalen. U vindt hiervoor in Mijn Belastingdienst Zakelijk – bij de ingestuurde aangifte – een betaallink. Hiermee wil de Belastingdienst betalingen makkelijker maken.
 • 21% btw voor veevoer dat bestemd is voor zowel vee als voor dieren die niet als ‘vee’ worden aangemerkt 28 september 2022
  Voer dat niet alleen bestemd is voor vee, is belast met 21% btw.
 • Belastingplan 2023 - op rijksoverheid.nl staan de voorgestelde veranderingen 20 september 2022
  Het kabinet heeft op Prinsjesdag 20 september 2022 de begroting voor 2023 aan de Tweede Kamer gepresenteerd en ter behandeling aangeboden. U vindt de voorgestelde veranderingen voor onder andere belastingen en toeslagen op rijksoverheid.nl.
 • Versoepelingen betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege corona 8 september 2022
  Het kabinet heeft besloten om in bijzondere gevallen de betalingsregeling te versoepelen voor de belastingschuld die ondernemers hebben opgebouwd doordat ze gebruik hebben gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis. Uiterlijk 20 september 2022 wordt het besluit hierover gepubliceerd in de Staatscourant. Lees om welke versoepelingen het gaat.
 • Nieuwe brieven voor motorrijtuigenbelasting vrachtauto's 22 augustus 2022
  Hebt u 1 of meer vrachtauto's op uw naam staan? Dan krijgt u vanaf half juni 2022 brieven voor de motorrijtuigenbelasting die er anders uitzien dan u gewend bent. Als u moet betalen krijgt u bijvoorbeeld geen acceptgiro meer, maar betaalinformatie. Dit heeft te maken met de overstap naar een nieuw systeem voor het heffen […]
 • Inloggen DigiD binnenkort alleen met app of sms-controle 6 april 2022
  Sinds 1 oktober 2022 kunt u alleen nog inloggen op Mijn Belastingdienst met de DigiD app of met een sms-controle. Voor inloggen op Mijn toeslagen geldt dit per 1 januari 2024. U kunt dan dus niet meer inloggen met alleen uw gebruikersnaam en wachtwoord. Download de DigiD app of activeer de sms-controle in Mijn DigiD. […]
 • Voorlopige aanslag 2022 en bijzonder uitstel van betaling (update) 28 februari 2022
  Bent u ondernemer en maakte u gebruik van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? En hebt u een voorlopige aanslag 2022 gekregen voor de inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan valt die voorlopige aanslag misschien onder het bijzonder uitstel van betaling. Dit hangt af van de uiterste betaaldatum van de 1e termijn van de voorlopige […]
 • Belastingdienst start invordering van openstaande belastingschulden weer op 23 september 2021
  Vanwege de coronacrisis hebben wij de invordering van openstaande belastingaanslagen tijdelijk stilgelegd. Nu starten wij die stapsgewijs weer op. Vanaf september 2021 sturen wij eerst vooraankondigingen. Later dit jaar betalingsherinneringen en aanmaningen. En als particulieren en ondernemers dan nog niet betalen, sturen wij hen vanaf begin 2022 dwangbevelen. Dat alles doen we zorgvuldig, met oog […]