• Intensievere aanpak dividendstripping: instelbesluit CTC geactualiseerd 28 februari 2024
  De Belastingdienst heeft onlangs besloten om de aanpak van dividendstripping te intensiveren.
 • Uw machtigingen voor uw intermediair inzien of intrekken 27 februari 2024
  Maakt u voor uw belastingzaken gebruik van een belastingadviseur of boekhouder (intermediair)? En hebt u uw intermediair gemachtigd om digitale gegevens van u te ontvangen via ons? Vanaf 1 augustus 2023 kunt u als particulier of ondernemer uw geregistreerde machtigingen zelf inzien of eventueel intrekken. Deze functionaliteit is sinds 22 februari 2024 uitgebreid voor medewerkers […]
 • Meld u aan voor webinar invullen aangifte IB 2023 voor (startende) zzp'ers 9 februari 2024
  Doet u als (startende) ondernemer zonder personeel (zzp'er) zelfstandig aangifte inkomstenbelastingen? Meld u dan nu aan voor het gratis webinar 'Invullen aangifte inkomstenbelasting 2023 voor zzp'ers' van 5 maart. Voorlichters van de Belastingdienst geven in dit webinar tips en aanwijzingen om uw aangifte goed in te vullen.
 • Oude portaal voor ondernemers sluit op 1 juli 2024: stap over naar Mijn Belastingdienst Zakelijk 31 januari 2024
  Op 1 juli 2024 sluiten wij het oude portaal voor ondernemers definitief. Alle ondernemers en fiscaal dienstverleners die het oude portaal nu nog gebruiken, moeten overstappen naar Mijn Belastingdienst Zakelijk, boekhoudsoftware of een fiscaal dienstverlener.
 • Sinds 1 januari 2024: digitale aangifte dividendbelasting en een nieuwe inhoudingsvrijstelling 18 januari 2024
  Sinds 1 januari 2024 is het in veel gevallen mogelijk om uw aangifte dividendbelasting digitaal te doen. Daarnaast geldt vanaf 1 januari een nieuwe inhoudingsvrijstelling van dividendbelasting.
 • 'Landelijke Landbouwnormen 2023' beschikbaar 3 januari 2024
  De 'Landelijke Landbouwnormen 2023' zijn beschikbaar. Hierin vindt u de normbedragen voor 2023 voor de meest gangbare kostenposten, en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden voor agrarische bedrijven.
 • Belastingplicht bzm: bepaalde uitzonderingen zijn vervallen sinds 1 oktober 2023 21 september 2023
  Hebt u een vrachtauto(combinatie) met een toegestane maximum massa van 12.000 kilo of meer, en betaalt u nog geen belasting zware motorrijtuigen (bzm)? Misschien moet u voortaan wél aangifte bzm doen en bzm betalen.
 • Aanmaningen na intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel 21 september 2023
  Hebt u in juli 2023 een brief gekregen waarin wij lieten weten dat wij uw betalingsregeling voor het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis gingen intrekken? En hebt u - ondanks een eventuele actie - nog steeds een betalingsachterstand? Dan kunt u vanaf eind september 2023 aanmaningen verwachten voor alle belastingaanslagen waarvoor u bijzonder uitstel van […]
 • Tot 1 april 2024 gaan wij soepel om met voorwaarde saneringsakkoord 4 september 2023
  Bent u ondernemer en lukt het u niet uw belastingschuld en andere schulden te betalen? Dan kunt u misschien een saneringsakkoord sluiten. Dat wil zeggen dat u met al uw schuldeisers afspreekt dat u maar een deel van uw schulden betaalt. Vanwege de coronacrisis gingen wij soepeler om met 1 van onze voorwaarden om mee […]
 • Modelovereenkomsten gebaseerd op vrije vervanging vervallen per 1 januari 2024 14 augustus 2023
  De Hoge Raad heeft in het Deliveroo-arrest geoordeeld dat er bij vrije vervanging sprake kan zijn van werken in dienstbetrekking. Dat betekent dat de modelovereenkomsten die zijn gebaseerd op vrije vervanging, niet langer bruikbaar zijn. Daarom trekken wij de goedkeuring van deze modelovereenkomsten per 1 januari 2024 in. Werkt u met een modelovereenkomst die is gebaseerd op […]
 • Brief over intrekken betalingsregeling bijzonder uitstel coronacrisis 3 juli 2023
  Hebt u in april 2023 een brief gekregen waarin stond dat u niet voldeed aan de voorwaarden voor de betalingsregeling voor het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis? En hebt u daarna niets gedaan? Dan sturen wij u in juli 2023 een brief waarin wij u laten weten dat wij uw betalingsregeling intrekken.
 • Automatische incasso mrb voor vrachtauto's 7 juni 2023
  Bent u kentekenhouder van 1 of meer vrachtauto's? Dan kunt u sinds 1 juni 2023 de motorrijtuigenbelasting betalen via een automatische incasso.
 • Achterstand betalingsregeling bijzonder uitstel? Voorkom dat we deze intrekken! (update 5 juni 2023) 22 mei 2023
  Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling voor de belastingschuld door het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis (betalingsregeling bijzonder uitstel)? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze betalingsregeling? Dan krijgt u waarschijnlijk half juli een brief waarin wij aankondigen dat wij de betalingsregeling intrekken. Voorkom dit en kom nu in […]
 • Belastingdeurwaarders denken mee met ondernemers 4 mei 2023
  Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze regeling? Dan kunt u bezoek krijgen van een belastingdeurwaarder. Die komt langs om samen met u te zoeken naar oplossingen voor uw betalingsachterstand.
 • Brief naar ondernemers over betalingsregeling bijzonder uitstel 2 maart 2023
  Hebt u als ondernemer bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis gekregen? En betaalt u nu de belastingschuld af die u daardoor hebt opgebouwd, via de betalingsregeling bijzonder uitstel? Dan hebt u kort geleden misschien een brief van ons gekregen. Wij hebben u deze brief gestuurd als u volgens onze administratie niet meer voldoet aan […]