Nieuws2020-02-03T10:17:33+00:00
 • RVO stelt eLoket langer open voor WBSO aanvragen 5 maart 2021
  RVO heeft de planning van de volledige overgang naar het nieuwe WBSO-aanvraagportaal bijgesteld. Naar verwachting kunt u medio september 2021 al uw WBSO-zaken regelen in het nieuwe aanvraagportaal.
  RVO.nl
 • 11 inspirerende circulaire innovaties 5 januari 2021
  Laat u inspireren door 11 circulaire innovaties die met steun van RVO zijn ontwikkeld.
  RVO.nl
 • "De meest efficiënte manier om water te besparen, is in huis" 22 december 2020
  Arthur Valkieser vond het altijd al een verkwisting om je toilet door te spoelen met drinkwater. Met veel doorzettingsvermogen en hulp van de WBSO ontwikkelde hij een oplossing, de Hydraloop. Een baanbrekend én bekroond systeem voor hergebruik van water in huis. Het gelijknamige bedrijf won begin januari 2020 3 awards op de internationale techbeurs Consumer […]
  RVO.nl
 • R&D-kosten verlagen? Vraag nu WBSO aan voor 2021 20 oktober 2020
  U kunt nu online een aanvraag voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) indienen voor 2021. Wilt u vanaf 1 januari 2021 gebruik maken van de WBSO?
  RVO.nl
 • WBSO in 2021: extra stimulans om te investeren in R&D 15 september 2020
  De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ook investeringen in Research & Development (R&D) kunnen onder druk komen te staan.
  RVO.nl
 • Bruggen en scheepsrompen van kunststof 30 juli 2020
  Bruggen, sluisdeuren en complete scheepsrompen van kunststof? Aan zo'n innovatief idee heeft de markt tijd nodig om te wennen. Zowel FiberCore Europe als InfraCore Company maken gebruik van de WBSO om die tijd te overbruggen. "We zijn erg content met deze regeling."
  RVO.nl
 • Met de WBSO toegang tot betere behandelmethoden 31 januari 2020
  LifeTec Group werkt in Eindhoven aan medisch-technische innovaties, bijvoorbeeld aan het verbeteren van nieuwe kunstmatige hartkleppen. Het bedrijf doet dit met geïsoleerde organen uit het slachthuis. Dankzij de WBSO speelt LifeTec nu al in op toekomstige ontwikkelingen, die bijvoorbeeld dierproeven minder vaak nodig maken.
  RVO.nl
 • Lightyear One: zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto met zonnecellen 25 oktober 2019
  In 2021 wil het Nederlandse Lightyear een zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto op de markt brengen. Daar zit jarenlang onderzoek en ontwikkeling in. Om dat te bekostigen maakt het bedrijf dankbaar gebruik van de WBSO. “Het is zonde om dit fiscale voordeel te laten liggen”, zegt medeoprichter Qurein Biewenga.
  RVO.nl
 • Tien innovaties die de Nederlandse zorg nóg beter maken 15 maart 2019
  Nederland heeft een van de beste zorgstelsels van de wereld. Ons land scoort goed op toegankelijkheid, preventie en medicijngebruik. En eigenlijk kan ‘innovatie’ daar ook prima bij. Want dat we kunnen innoveren, blijkt wel uit onderstaande voorbeelden. Uitvindingen die onze zorg nóg beter, goedkoper, sneller of slimmer maken.
  RVO.nl
 • TVL Q1 2021: 60% van de aanvragen binnen 1 week uitbetaald 8 maart 2021
  Tot nu toe deden ruim 66.000 ondernemers een aanvraag voor het eerste kwartaal van 2021 van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q1 2021).
  RVO.nl
 • Ask Them Anything sessie met ondernemende hbo-docenten 5 maart 2021
  Goed ondernemerschapsonderwijs staat of valt met ondernemende docenten. Ga tijdens deze Ask Them Anything (ATA) sessie in gesprek met ondernemende hbo-docenten over wat nu een docent een ondernemende docent maakt.Zij spelen namelijk een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ondernemende vaardigheden van studenten.
  RVO.nl
 • Ruim 95 miljard EU-financiering beschikbaar voor onderzoek en innovatie 5 maart 2021
  Nederlandse innovatieve ondernemers en onderzoekers kunnen tot en met 2027 een beroep doen op € 95,5 miljard financiering vanuit het nieuwe onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon Europe.
  RVO.nl
 • RVO stelt eLoket langer open voor WBSO aanvragen 5 maart 2021
  RVO heeft de planning van de volledige overgang naar het nieuwe WBSO-aanvraagportaal bijgesteld. Naar verwachting kunt u medio september 2021 al uw WBSO-zaken regelen in het nieuwe aanvraagportaal.
  RVO.nl
 • Online sessie Durf te vragen, bescherm uw idee (11:30 uur) 4 maart 2021
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Online sessie Durf te vragen, bescherm uw idee (09:30 uur) 4 maart 2021
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze 'Durf te vragen'-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • "We gebruiken onze eigen reststroom als grondstof voor een nieuw verdikkingsmiddel" 2 maart 2021
  Gerald van Engelen, general manager Biobased Experts bij Cosun, werkt de laatste jaren aan biobased innovaties: toegevoegde waarde halen uit landbouwgewassen. Zoals bijvoorbeeld suikerbiet, waaruit Cosun het natuurlijke verdikkingsmiddel Betafib weet te onttrekken. Dankzij de MIA\Vamil-regeling kan het bedrijf deze innovatie ook gaan toepassen in de nog te bouwen fabriekslocaties.
  RVO.nl
 • Duits-Nederlands evenement over Kunstmatige Intelligentie 1 maart 2021
  Bent u bezig met onderzoek naar kunstmatige intelligentie (KI)? Wilt u zakendoen op het gebied van KI in Nederland of Duitsland? Meld u dan aan voor dit Duits-Nederlandse evenement over KI op 24 maart.KI is een van de belangrijke technologieën die de toekomst van onze samenleving vormgeeft. Samen met Duitse partners willen wij bedrijven, kennisinstellingen […]
  RVO.nl
 • Inspiratiedag Wooninitiatieven 1 maart 2021
  Bent u bezig met of betrokken bij de realisatie van een nieuwe woonvorm voor bijvoorbeeld ouderen? Of loopt u al een tijdje rond met het idee, maar weet u niet waar u moet beginnen? Meld u dan aan voor de online Inspiratiedag Wooninitiatieven op 18 maart.Deze dag is ook interessant en inspirerend voor gemeenten, woningcorporaties […]
  RVO.nl
 • Maximale bedragen TVL nog verder verhoogd 24 februari 2021
  De maximale bedragen voor bedrijven die Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen zijn verhoogd. Mkb'ers ontvangen nu maximaal € 550.000, dat was eerder € 330.000.
  RVO.nl
 • Van 3D-geprinte brillenglazen naar augmented reality 23 februari 2021
  Luxexcel ontwikkelde een slim proces voor het 3D-printen van optische lenzen. Deze nieuwe techniek biedt voor de toekomst ook kansen om elektronica in brillenglazen te integreren voor bijvoorbeeld augmented reality.Dit betekent dat je informatie laat zien in het glas zoals filemeldingen, een routekaart en je agenda's.
  RVO.nl
 • Ask Them Anything sessie met ondernemende mbo-docenten 23 februari 2021
  Goed ondernemerschapsonderwijs staat of valt met ondernemende docenten. Ga tijdens deze Ask Them Anything (ATA) sessie in gesprek met ondernemende mbo-docenten over wat nu een docent een ondernemende docent maakt.Zij spelen namelijk een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de ondernemende houding en vaardigheden van studenten.
  RVO.nl
 • Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag 22 februari 2021
  Wilt u als bedrijf, kennisinstelling, overheid, patiënt of burger innovatie in de gezondheidszorg stimuleren door samen te werken? Meld u dan aan voor deze online Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag (LSH PPS dag) - innovatie door samenwerking.
  RVO.nl
 • Zorginnovatiecongres Health Valley Event 22 februari 2021
  Op 10 en 11 maart vindt het jaarlijkse zorginnovatiecongres Health Valley Event 2021 plaats. Meld u aan voor dit online congres om samen met vakgenoten te praten over verbeteringen in onze gezondheidszorg.
  RVO.nl
 • Ondernemers vragen direct na opening massaal de TVL aan 16 februari 2021
  TVL Q1 2021 staat sinds maandag 15 februari 12:00 uur open voor aanvragen.
  RVO.nl
 • Nog meer ondernemers kunnen vanaf 15 februari TVL Q1 2021 aanvragen 12 februari 2021
  Nog meer ondernemers die door de coronamaatregelen moeite hebben om hun vaste lasten te betalen, kunnen vanaf 15 februari 12:00 uur de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen.
  RVO.nl
 • Octrooiblog: Veilig en verrassend Valentijnsdag vieren? Het kan! 12 februari 2021
  Valentijnsdag 2021: ijskoud en afstandelijk? Niks ervan! Kijk maar welke 10 hartverwarmende, corona-proof ideeën voor cadeautjes wij hebben gevonden – in octrooidatabanken!
  RVO.nl
 • Studie: Mkb profiteert van bezit intellectuele eigendomsrechten 8 februari 2021
  Ondernemingen die ten minste één octrooi, geregistreerd ontwerp of merk bezitten, hebben gemiddeld een 20% hogere omzet per werknemer dan ondernemingen die geen van deze intellectuele eigendomsrechten be
  RVO.nl
 • Aantal aanvragen voor Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) verdubbeld in laatste kwartaal 2020 5 februari 2021
  Ruim 90.000 ondernemers en zelfstandigen dienden een aanvraag in voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten voor het laatste kwartaal van 2020 (TVL Q4 2020).
  RVO.nl
 • Mini-symposium Fotonica 2 februari 2021
  Wilt u meer weten over fotonica of de mogelijkheden tot samenwerking met Israël? Meld u dan aan voor dit mini-symposium.Fotonica is één van de sleuteltechnologieën. Deze technologie kan ons helpen om grote maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. De geïntegreerde fotonica is de technologie waarbij fotonica op chipniveau wordt toegepast. In Nederland en Israël ontwikkelt deze […]
  RVO.nl
 • Save the date: Business Week Verenigde Staten, Canada en Mexico 5 maart 2021
  Geef uw bedrijf een boost in de Verenigde Staten, Canada of Mexico tijdens de online Business Week van 6 tot en met 8 april. Ontdek kansen voor de sectoren gezondheid, plantaardige eiwitten, tech, waterstof, automotive en circulaire economie.Bent u al actief op deze kansrijke markten of wilt u deze betreden? Reserveer dan nu een plek […]
  RVO.nl
 • Inputsessie voor handelsmissie AI België 4 maart 2021
  Heeft uw AI start-up behoefte aan contact met Belgische organisaties? Of bent u op zoek naar informatie over AI in België? Meld u dan aan voor deze inputsessie op 23 maart.Eind 2020 heeft KPMG een marktstudie gedaan naar naar AI (artificial intelligence) in België. Dit is gebeurd in opdracht van de Nederlandse ambassade in Brussel […]
  RVO.nl
 • Kick-off webinar waterstof Frankrijk 4 maart 2021
  Wilt u meer weten over de ontwikkelingen en zakenkansen van waterstof op de Franse markt? Meld u dan aan voor het Kick-off webinar waterstof Frankrijk op 23 maart.De Franse regering heeft in 2020 haar nationale waterstofstrategie gepresenteerd. Hierin is ruim 7 miljard euro beschikbaar gesteld tussen nu en 2030, voor de ontwikkeling van een koolstofarme […]
  RVO.nl
 • RVO lanceert gender E-zine 2021: Ondernemende vrouwen aan zet! 2 maart 2021
  Vandaag, op internationale vrouwendag, lanceren wij het jaarlijkse 'Gender E-zine: Ondernemende vrouwen aan zet!'
  RVO.nl
 • Duits-Nederlands evenement over Kunstmatige Intelligentie 1 maart 2021
  Bent u bezig met onderzoek naar kunstmatige intelligentie (KI)? Wilt u zakendoen op het gebied van KI in Nederland of Duitsland? Meld u dan aan voor dit Duits-Nederlandse evenement over KI op 24 maart.KI is een van de belangrijke technologieën die de toekomst van onze samenleving vormgeeft. Samen met Duitse partners willen wij bedrijven, kennisinstellingen […]
  RVO.nl
 • Aanvragen invoercertificaten rijst maart 2021 1 maart 2021
  Nieuwsbericht 21.010 – Van 1 tot en met 5 maart 2021, uiterlijk om 13:00 uur, kunt u invoercertificaten aanvragen voor tariefcontingenten in de rijstsector.
  RVO.nl
 • Webinars duurzame bouw en energie in Scandinavië 26 februari 2021
  Houdt uw bedrijf zich bezig met duurzame bouw of duurzame energiesystemen en bent u benieuwd naar uw kansen in Scandinavië? Schrijf u dan in voor de themamaand 'Sustainable Building & Energy Systems: a Nordic-Dutch Collaboration' in maart. 
  RVO.nl
 • Opening inschrijving rundvlees maart 2021 26 februari 2021
  Nieuwsbericht 21.007 – In maart kunt u importrechten en/of invoercertificaten aanvragen voor verschillende regelingen in de rundersector.
  RVO.nl
 • Opening inschrijving varkensvlees maart 2021 26 februari 2021
  In maart kunt u invoercertificaten voor varkensvlees aanvragen. Invoercertificaten geven u het recht om producten tegen een verlaagd of een 0%-tarief in te voeren.
  RVO.nl
 • Opening inschrijving pluimvee en eieren maart 2021 26 februari 2021
  In maart kunt u invoercertificaten aanvragen voor verschillende invoerregelingen in de pluimvee- en eiersector.
  RVO.nl
 • Webinar Smart & Sustainable Mobility in Hongarije 25 februari 2021
  Bent u actief in slimme en duurzame mobiliteit en bent u benieuwd naar uw kansen in Hongarije? Meld u dan aan voor het Engelstalige webinar 'Smart & Sustainable Mobility in Hongarije' op 17 maart!Hongarije onderscheidt zich door zijn vele stimuleringsmaatregelen, die slimme en duurzame mobiliteit aanmoedigen. Vooral de productie van elektrische batterijen en elektrische bussen voor […]
  RVO.nl
 • Maximale bedragen TVL nog verder verhoogd 24 februari 2021
  De maximale bedragen voor bedrijven die Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen zijn verhoogd. Mkb'ers ontvangen nu maximaal € 550.000, dat was eerder € 330.000.
  RVO.nl
 • Nieuwe markt in Polen voor kaas uit het Groene Hart 24 februari 2021
  Het Enterprise Europe Network (EEN) koppelde kaasexporteur De Producent aan een afnemer in Polen. Dat resulteerde in een goede match. Hierdoor heeft het bedrijf er een betrouwbare afnemer van hun ambachtelijke kazen bij.De Producent is een bedrijf dat kaas van kaasboerderijen exporteert naar landen binnen en buiten Europa. Voor de markt buiten Nederland gebruikt het […]
  RVO.nl
 • Ondernemende vrouwen maken het verschil in Indiase sloppenwijken 23 februari 2021
  Pollinate Group leidt vrouwen uit sloppenwijken op tot ondernemers en geeft hen zo de kans om hun eigen gemeenschap uit de armoede te halen. Door lampen op zonne-energie te verkopen verdienen de vrouwen een eigen inkomen. Daarnaast zijn deze lampen goedkoper, duurzamer, veiliger, en geven beter licht dan de traditionele lampen op kerosine.
  RVO.nl
 • Kansenwebinar over afval en circulaire economie in Ghana en Nigeria 23 februari 2021
  Afval is een van de grote uitdagingen in de snelgroeiende steden in Ghana en Nigeria. Er is echter steeds meer aandacht voor recycling en circulaire oplossingen. Welke Nederlandse oplossingen kunnen bijdragen aan een mogelijke verbetering? Wilt u met ons meedenken en meer horen over mogelijke kansen voor uw bedrijf? Neem dan op 11 maart deel […]
  RVO.nl
 • ReMeet 2.0 Zakendoen in Zuidoost-Azië 23 februari 2021
  Doe op 9 maart mee aan de ReMeet 2.0 van de virtuele handelsmissie naar Zuidoost-Azië van het afgelopen najaar! Het is dé plek om met elkaar te delen welke ontwikkelingen er sindsdien in de regio zijn geweest.Voor wie?De focus van deze virtuele bijeenkomst ligt op de sectoren agrifood, circulaire economie en water. Maar ondernemers uit […]
  RVO.nl
 • Webinar Female entrepreneurship - next stop: Germany 22 februari 2021
  Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Bij onze oosterburen zijn er veel mogelijkheden voor vrouwelijke ondernemers om goed zaken te doen. Volg daarom op 8 maart het webinar 'Female entrepreneurship - next stop: Germany'.Het Nederlandse Economische Postennet in Duitsland helpt Nederlandse ondernemers met hun handelsambities in Duitsland. Wij laten zien hoe we u kunnen […]
  RVO.nl
 • Digitale factfindingmissie havens en logistieke ontwikkeling in Chili 22 februari 2021
  Wilt u zakendoen in Chili? En bent u actief in de haven- of logistieke sector? Doe dan van 15 tot en met 18 maart mee met de digitale factfindingmissie over haven- en logistieke ontwikkeling in Chili.Voor wie?De factfindingmissie is bedoeld voor ondernemers die hun kansen in Chili willen verkennen op het gebied van havens en […]
  RVO.nl
 • Kansenwebinar over de Belgische fiets- en fietsinfrastructuursector 19 februari 2021
  Bent u actief in de fietssector of fietsinfrastructuursector en bent u benieuwd naar uw kansen in België? Neem dan op 23 maart deel aan dit Nederlandstalige webinar!Het webinar gaat over de ontwikkelingen in de fietssector in België. We behandelen de plannen van de verschillende overheden voor de fietsinfrastructuur, fietsdiensten en budgetten.
  RVO.nl
 • Webinar gezondheidszorg in de Filipijnen 19 februari 2021
  Bent u actief in de zorgsector en benieuwd naar uw kansen in de Filipijnen? Meld u dan aan voor het webinar 'Gezondheidszorg in de Filipijnen' op 25 maart.De zorgsector in de Filipijnen is in beweging. Corona heeft het belang van de zorg extra benadrukt. In de jaren voor de pandemie is in de Filippijnen hard […]
  RVO.nl
 • Nieuwe hulpmiddelen voor verduurzamen met energieprestatiecontracten 3 april 2021
  Energieprestatiecontracten zorgen voor verduurzaming en energiebesparing.
  RVO.nl
 • "We gebruiken onze eigen reststroom als grondstof voor een nieuw verdikkingsmiddel" 2 maart 2021
  Gerald van Engelen, general manager Biobased Experts bij Cosun, werkt de laatste jaren aan biobased innovaties: toegevoegde waarde halen uit landbouwgewassen. Zoals bijvoorbeeld suikerbiet, waaruit Cosun het natuurlijke verdikkingsmiddel Betafib weet te onttrekken. Dankzij de MIA\Vamil-regeling kan het bedrijf deze innovatie ook gaan toepassen in de nog te bouwen fabriekslocaties.
  RVO.nl
 • Webinar: hoe werkt de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE)? 2 maart 2021
  Bent u een energiecoöperatie of vereniging van eigenaars (VvE)? En wilt u hernieuwbare elektriciteit uit zonne-energie, windenergie of waterkracht opwekken, maar weet u nog niet precies hoe? Meld u dan aan voor dit webinar.Mogelijk komt u in aanmerking voor de Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking (SCE). De regeling gaat 1 april 2021 open. De SCE vervangt de […]
  RVO.nl
 • Nieuwe gids helpt woningbouw bij stikstofproblemen 26 februari 2021
  RVO bracht in februari 2021 de gids ‘Het kan Wel! De wegen uit het stikstofdoolhof voor woningbouwprojecten’ uit.
  RVO.nl
 • Webinar Inkooptoolbox Renovatieversneller 25 februari 2021
  Wilt u als woningcorporaties sneller en beter renoveren door samen in te kopen? Een nieuwe inkooptoolbox van De Renovatieversneller helpt u op weg met praktische hulpmiddelen en documenten. Maak kennis met deze inkooptoolbox in een speciale webinar.
  RVO.nl
 • Maximale bedragen TVL nog verder verhoogd 24 februari 2021
  De maximale bedragen voor bedrijven die Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen zijn verhoogd. Mkb'ers ontvangen nu maximaal € 550.000, dat was eerder € 330.000.
  RVO.nl
 • Tweede live uitzending Ervaring (Ver)Telt Tour regio Noord - Renovatieversneller 24 februari 2021
  Laat u informeren over de Renovatieversneller in deze live uitzending.
  RVO.nl
 • IEA Internationale Conferentie Warmtepompen 2021 23 februari 2021
  Het Internationale Energie Agentschap (IEA) organiseert de 13de Heat Pump Conference op Jeju Island in Zuid-Korea met het thema 'Warmtepompen – een missie voor de groene wereld'.
  RVO.nl
 • Webinar Subsidie circulaire ketenprojecten 23 februari 2021
  Bent u ondernemer en werkt u aan een circulair ketenproject? Dan is de Subsidie circulaire ketenprojecten wellicht iets voor u. Op 4 maart organiseren zij een webinar over deze subsidieregeling.Vanaf 1 april kunnen ondernemers weer aanvragen indienen voor de Subsidie circuliare ketenprojecten. In een circulair ketenproject werken mkb-ondernemers samen om een product- of materiaalketen circulair […]
  RVO.nl
 • "Het OWZ leverde ons bouwstenen om concreet aan de slag te gaan" 23 februari 2021
  Ouderen wonen steeds langer thuis. Dat vraagt om de juiste huisvesting en voorzieningen. De gemeente Amersfoort schakelde het Ondersteuningsteam Woning en Zorg (OWZ) in. "Dat leverde de bouwstenen op om concreet in de wijk aan de slag te gaan met deze uitdaging."Wij richten ons op de pijlers wonen, zorg en 'inclusieve stad voor kwetsbaren'. Voor […]
  RVO.nl
 • Webinar - Profiteer van de SAH voor een aansluiting op warmtenet 22 februari 2021
  Bent u verhuurder en wilt u uw bestaande huurwoningen aardgasvrij maken door ze op een warmtenet aan te sluiten? Laat u informeren over de Stimuleringsregeling aardgasvrije huurwoningen (SAH) tijdens dit webinar.Laat u inspireren over onder meer de volgende onderwerpen:
  RVO.nl
 • "Binnenvaart is het groenste beschikbare transport na de bakfiets" 19 februari 2021
  De binnenvaart biedt een kansrijk alternatief voor vrachtverkeer over land. De transnationale partners van Inland Waterway Transport Solutions (#IWTS 2.0) onderzoeken de kansen, uitdagingen en oplossingen die bij de overstap van weg naar water komen kijken. Financiële ondersteuning vanuit het Europese programma Interreg North Sea Region maakte deze samenwerking mogelijk.
  RVO.nl
 • "Door kennis uit te wisselen ontstaat een olievlek aan duurzame projecten" 19 februari 2021
  De gemeente Zaanstad trekt de kar van het Interreg North Sea Region project EMPOWER2.0. Het grote doel: samen met partners uit Nederland, België, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk de kennis van lokaal eigenaarschap van energieopwekking vergroten.Keijen van Eijk is leider van het project. "Om burgers zelf gedeeltelijk eigenaar van de overstap naar duurzame energie te […]
  RVO.nl
 • Bijna de helft meer elektrische auto's op de weg dan in 2019 19 februari 2021
  Er reden in 2020 43% meer elektrische auto's op de weg dan in 2019. In totaal waren dat er 292.630. Van alle personenauto’s in het Nederlandse wagenpark was in 2020 3,2% elektrisch.
  RVO.nl
 • Woningbouwimpuls zorgt voor bijna 45.000 nieuwbouwwoningen 18 februari 2021
  Door heel Nederland kunnen 28 gemeenten binnenkort 44.666 nieuwe woningen bouwen.
  RVO.nl
 • Webinar NAL - Veiligheid en elektrische voertuigen 18 februari 2021
  De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) houdt donderdag 18 maart de 4e, voorlopig laatste stakeholderbijeenkomst. Het onderwerp van deze online sessie is Veiligheid en elektrische voertuigen.De veiligheid rond elektrische voertuigen is een belangrijk onderwerp dat de NAL opgepakt. De voorzitter van de NAL-werkgroep Veiligheid, Suzan Reitsma, start deze sessie met een toelichting op de werkzaamheden.
  RVO.nl
 • Webinar NAL - Prijstransparantie: laden zonder verrassingen 18 februari 2021
  De Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) houdt donderdag 4 maart de derde stakeholderbijeenkomst. Het onderwerp van deze online sessie is Prijstransparantie: laden zonder verrassingen.Voordat we dieper op het onderwerp ingaan, stelt eerst Gerben-Jan Gerbrandy zich voor als nieuwe voorzitter van de NAL. Daarna vertelt Roland Ferwerda, voorzitter van het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur, over prijstransparantie. Dit is […]
  RVO.nl
 • "We bespaarden in 2020 al ongeveer 1.800 kilo folie" 17 februari 2021
  Kanzi appels in een milieuvriendelijker jasje. Fruitmasters ontwierp en bouwde met hulp van de MIA\Vamil-regeling een nieuwe verpakkingsmachine.
  RVO.nl
 • Webinar Marinebouw - dialoogfase vervanging onderzeeboten Walrus-klasse 16 februari 2021
  Deze weken begint de dialoogfase (D-fase) in de aanbestedingsprocedure van de vervanging van de Walrus-klasse onderzeeboten van de Nederlandse Koninklijke Marine. Samen met het ministerie van Defensie organiseren wij een webinar hierover. Tijdens deze online bijeenkomst leggen we uit waar we nu staan, hoe het komend jaar er zal gaan uitzien en wat dit voor […]
  RVO.nl
 • Ondernemers vragen direct na opening massaal de TVL aan 16 februari 2021
  TVL Q1 2021 staat sinds maandag 15 februari 12:00 uur open voor aanvragen.
  RVO.nl
Ga naar de bovenkant