Nieuws2020-02-03T10:17:33+00:00
 • Gewijzigde R&D plannen door coronacrisis? Vraag opnieuw WBSO aan 24 april 2020
  Heeft u voor (de eerste helft van) 2020 een S&O-verklaring ontvangen, maar wijzigen uw R&D-plannen vanwege de coronacrisis?
  RVO.nl
 • Coulance voor WBSO-mededeling en aanvraag 30 maart 2020
  Uw WBSO-aanvraag met ingangsdatum 1 april kunt u indienen t/m zondag 5 april. Uw mededeling over 2019 kunt u indienen t/m 15 juni 2020.
  RVO.nl
 • Meer aandacht voor circulaire economie binnen aanbod RVO 27 februari 2020
  De aandacht voor circulaire economie groeit binnen het aanbod van RVO. Dat geldt voor zowel de innovaties als het gebruik van ontwikkelde technieken.
  RVO.nl
 • Met de WBSO toegang tot betere behandelmethoden 31 januari 2020
  LifeTec Group werkt in Eindhoven aan medisch-technische innovaties, bijvoorbeeld aan het verbeteren van nieuwe kunstmatige hartkleppen. Het bedrijf doet dit met geïsoleerde organen uit het slachthuis. Dankzij de WBSO speelt LifeTec nu al in op toekomstige ontwikkelingen, die bijvoorbeeld dierproeven minder vaak nodig maken.
  RVO.nl
 • Lightyear One: zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto met zonnecellen 25 oktober 2019
  In 2021 wil het Nederlandse Lightyear een zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto op de markt brengen. Daar zit jarenlang onderzoek en ontwikkeling in. Om dat te bekostigen maakt het bedrijf dankbaar gebruik van de WBSO. “Het is zonde om dit fiscale voordeel te laten liggen”, zegt medeoprichter Qurein Biewenga.
  RVO.nl
 • Tien innovaties die de Nederlandse zorg nóg beter maken 15 maart 2019
  Nederland heeft een van de beste zorgstelsels van de wereld. Ons land scoort goed op toegankelijkheid, preventie en medicijngebruik. En eigenlijk kan ‘innovatie’ daar ook prima bij. Want dat we kunnen innoveren, blijkt wel uit onderstaande voorbeelden. Uitvindingen die onze zorg nóg beter, goedkoper, sneller of slimmer maken.
  RVO.nl
 • Tien slimme innovaties voor oud en nieuw 21 december 2018
  Nederland is een innovatieland, waar aan de lopende band de meest ingenieuze uitvindingen ontstaan. Soms handig voor een specifieke groep mensen, soms juist voor een breder publiek. Onderstaande producten zijn speciaal voor ouderen (oud) of de allerjongsten (nieuw). En in sommige gevallen zelfs voor allebei. Ze kunnen uw leven of dat van uw geliefden in […]
  RVO.nl
 • Eenvoudig online artikelen verkopen via blockchain 18 december 2018
  Start-up Katalysis ontwikkelde een plug-in voor websites, waarmee freelancejournalisten hun artikelen per stuk kunnen verkopen. Met een druk op de betaalknop krijgen lezers toegang tot een artikel en ontvangt de schrijver automatisch zijn beloning. Het bedrijf maakte gebruik van de WBSO- en MIT-regeling.
  RVO.nl
 • PHYSEE ontwikkelt slimme, energieopwekkende ramen 7 december 2018
  'Slimme' ramen die energie opwekken. Dankzij Vroegefasefinanciering kon de Delftse tech-start-up PHYSEE dit innovatieve product verder ontwikkelen.
  RVO.nl
 • WBSO in praktijk: betere oogst met datalogger 7 december 2017
  Dacom ontwikkelt al zo’n 30 jaar hard- en software voor telers die het maximale uit hun oogst willen halen. Het hightech bedrijf maakt gebruik van de innovatieregeling WBSO.Met de WBSO kunnen bedrijven hun financiële lasten voor research en development (R&D) verrekenen via hun belastingaangifte. Hiermee stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat innovaties door […]
  RVO.nl