Nieuws2020-02-03T10:17:33+00:00
 • Bruggen en scheepsrompen van kunststof 30 juli 2020
  Bruggen, sluisdeuren en complete scheepsrompen van kunststof? Aan zo'n innovatief idee heeft de markt tijd nodig om te wennen. Zowel FiberCore Europe als InfraCore Company maken gebruik van de WBSO om die tijd te overbruggen. "We zijn erg content met deze regeling."
  RVO.nl
 • Innovatieve bedrijven halen 1,2 miljard voordeel uit WBSO-regeling 4 juni 2020
  Ruim 20.000 Nederlandse bedrijven - waarvan 97% mkb - haalden afgelopen jaar een voordeel van totaal € 1,2 miljard uit de innovatie- en onderzoeksregeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBS
  RVO.nl
 • Gewijzigde R&D plannen door coronacrisis? Vraag opnieuw WBSO aan 24 april 2020
  Heeft u voor (de eerste helft van) 2020 een S&O-verklaring ontvangen, maar wijzigen uw R&D-plannen vanwege de coronacrisis?
  RVO.nl
 • Coulance voor WBSO-mededeling en aanvraag 30 maart 2020
  Uw WBSO-aanvraag met ingangsdatum 1 april kunt u indienen t/m zondag 5 april. Uw mededeling over 2019 kunt u indienen t/m 15 juni 2020.
  RVO.nl
 • Meer aandacht voor circulaire economie binnen aanbod RVO 27 februari 2020
  De aandacht voor circulaire economie groeit binnen het aanbod van RVO. Dat geldt voor zowel de innovaties als het gebruik van ontwikkelde technieken.
  RVO.nl
 • Met de WBSO toegang tot betere behandelmethoden 31 januari 2020
  LifeTec Group werkt in Eindhoven aan medisch-technische innovaties, bijvoorbeeld aan het verbeteren van nieuwe kunstmatige hartkleppen. Het bedrijf doet dit met geïsoleerde organen uit het slachthuis. Dankzij de WBSO speelt LifeTec nu al in op toekomstige ontwikkelingen, die bijvoorbeeld dierproeven minder vaak nodig maken.
  RVO.nl
 • Lightyear One: zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto met zonnecellen 25 oktober 2019
  In 2021 wil het Nederlandse Lightyear een zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto op de markt brengen. Daar zit jarenlang onderzoek en ontwikkeling in. Om dat te bekostigen maakt het bedrijf dankbaar gebruik van de WBSO. “Het is zonde om dit fiscale voordeel te laten liggen”, zegt medeoprichter Qurein Biewenga.
  RVO.nl
 • Tien innovaties die de Nederlandse zorg nóg beter maken 15 maart 2019
  Nederland heeft een van de beste zorgstelsels van de wereld. Ons land scoort goed op toegankelijkheid, preventie en medicijngebruik. En eigenlijk kan ‘innovatie’ daar ook prima bij. Want dat we kunnen innoveren, blijkt wel uit onderstaande voorbeelden. Uitvindingen die onze zorg nóg beter, goedkoper, sneller of slimmer maken.
  RVO.nl
 • WBSO in praktijk: betere oogst met datalogger 7 december 2017
  Dacom ontwikkelt al zo’n 30 jaar hard- en software voor telers die het maximale uit hun oogst willen halen. Het hightech bedrijf maakt gebruik van de innovatieregeling WBSO.Met de WBSO kunnen bedrijven hun financiële lasten voor research en development (R&D) verrekenen via hun belastingaangifte. Hiermee stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat innovaties door […]
  RVO.nl
 • 2 Nederlandse scale-ups winnaar in Green Deal call van EIC Accelerator 4 augustus 2020
  TUSTI en Ranmarine, 2 Nederlandse innovatieve scale-ups, zijn met hun innovaties geselecteerd voor de Green Deal call 2019 van EIC Accelerator.
  RVO.nl
 • Webinar: ontdek kansen in circulaire verpakkingen Chili 30 juli 2020
  Chili wil graag duurzamer omgaan met (plastic) verpakkingen. Benieuwd naar de zakelijke kansen die dit oplevert? Deze webinar verduidelijkt waar de mogelijkheden precies liggen voor Nederlandse ondernemers.De webinar gaat in op de kansen in heel de waardeketen van verpakkingen in Chili. De focus ligt op circulariteit. Denk aan de inzameling, scheiding en recycling van (plastic) […]
  RVO.nl
 • Bruggen en scheepsrompen van kunststof 30 juli 2020
  Bruggen, sluisdeuren en complete scheepsrompen van kunststof? Aan zo'n innovatief idee heeft de markt tijd nodig om te wennen. Zowel FiberCore Europe als InfraCore Company maken gebruik van de WBSO om die tijd te overbruggen. "We zijn erg content met deze regeling."
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken 28 juli 2020
  Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen.
  RVO.nl
 • Informatiebijeenkomst over online innovatiemissie waterstof 'naar' Japan en Zuid-Korea 27 juli 2020
  In het najaar organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met de Ambassades in Tokio en Seoul, een virtuele innovatiemissie op het gebied van waterstof. Deze missie zal plaatsvinden in de periode tussen 12 en 23 oktober 2020.Om u te informeren over deze virtuele innovatiemissie organiseert RVO deze online informatiebijeenkomst.Voorlopig programma•    Introductie en […]
  RVO.nl
 • Workshop Basis van Intellectueel Eigendom 24 juli 2020
  Als startende ondernemer wilt u groeien en succesvol worden. Daarom moet u keuzes maken. Tijdens deze praktische workshop krijgt u uitleg en voorbeelden over de belangrijkste beschermingsvormen, gratis online registers en databanken.
  RVO.nl
 • Patente podcast: krekelburgers, cashew-kaas, zalige cider én intellectueel eigendom 24 juli 2020
  De nieuwe Patente Podcast van Octrooicentrum Nederland is uit! In deze derde duurzame aflevering vertellen 3 jonge ondernemers over hun drijfveren om verantwoorde snacks en drankjes te produceren.
  RVO.nl
 • Spoedwet Rijksoctrooiwet 1995 van kracht 23 juli 2020
  Op 21 juli is de 'Tijdelijke rijkswet voorziening Rijksoctrooiwet 1995 COVID-19' van kracht geworden.
  RVO.nl
 • Goede resultaten Eureka Voorzitterschap 2019-2020 23 juli 2020
  Het Nederlands voorzitterschap van Eureka is succesvol geweest.
  RVO.nl
 • SET COVID-19 2.0 open vanaf maandag 27 juli 9:00 uur 20 juli 2020
  Bent u aanbieder van wijkverpleging, huisartsenzorg, zorg en ondersteuning vanuit de Wmo en/of geestelijke gezondheidszorg?  Wilt u investeren in de structurele inzet van digitale zorg op afstand aan kwe
  RVO.nl
 • Social Enterprise NL en ImpactCity naar Europese finale EEPA 20 juli 2020
  Social Enterprise NL en ImpactCity Den Haag vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale van de Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) 2020.
  RVO.nl
 • Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston 20 juli 2020
  Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie […]
  RVO.nl
 • Rechtbank stelt maximum aan hoogte proceskosten in octrooizaken 16 juli 2020
  Wie vanaf 1 september een octrooizaak bij de rechter verliest, hoeft niet meer de volledige proceskosten van de tegenpartij te betalen.
  RVO.nl
 • Nederlands Paviljoen op Pollutec 2020 in Lyon 14 juli 2020
  Bent u werkzaam in de milieusector? En wilt u andere milieuprofessionals ontmoeten? Neem dan van 1 tot en met 4 december deel aan het Nederlands Paviljoen op de internationale milieutechnische beurs Pollutec 2020.Pollutec is een internationale beurs op het gebied van duurzaamheid, milieu en energie. Tijdens de 28e editie in 2018 namen er 70.000 vakmensen […]
  RVO.nl
 • Hackathon: een innovatieve herstart van de keuzedelen Ondernemerschap & Ondernemend gedrag 13 juli 2020
  Met de heropening van de mbo-scholen moeten docententeams invulling geven aan de nieuwe anderhalvemetereconomie. Veel docenten willen bij de herstart de mogelijkheden van het afstandsonderwijs blijven benutten. Maar hoe dan en in welke mix of vorm? Wij nodigen u uit als professional hierover mee te denken.
  RVO.nl
 • Nieuwe subsidiemogelijkheden voor zorg op afstand: SET COVID-19 2.0 3 juli 2020
  Bent u aanbieder van wijkverpleging, huisartsenzorg, zorg en ondersteuning vanuit de Wmo en/of geestelijke gezondheidszorg?  Wilt u investeren in de structurele inzet van digitale zorg op afstand aan thu
  RVO.nl
 • Subsidie voor minder fijnstof in pluimveestallen is open 30 juni 2020
  Installeert u een nieuwe techniek in uw pluimveestal? En zorgt deze voor minder fijnstof in de stal ? Vraag hiervoor nu de subsidie Investeren in bewezen innovaties voor stallen aan.
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Frankrijk: Duurzame mode 30 juni 2020
  Heeft u internationale ambities op het gebied van duurzame mode? Wilt u snel de juiste contacten leggen in Frankrijk? Ga dan mee met onze innovatiemissie duurzame mode naar Frankrijk van 18 tot en met 20 november 2020.Voor wie?De missie is bedoeld voor Nederlandse kennisinstituten en bedrijven uit de modesector die werken aan duurzame innovaties op […]
  RVO.nl
 • Nederlandse start-up wint Horizon2020 EIC-prijs 29 juni 2020
  De Nederlandse start-up WordProof wint de wedstrijd ‘Blockchain for Social Good’. De start-up krijgt € 1 miljoen aan prijzengeld.
  RVO.nl
 • Zorgerf Berkelland realiseert woonconcept voor mensen met dementie 29 juni 2020
  Het is de droom van Haidy Jansen-Oude Luttikhuis van Zorgerf Berkelland. Het realiseren van betaalbare, levensloopbestendige woningen op het platteland voor mensen met dementie. Inmiddels is ze zo ver dat er een haalbaarheidsonderzoek kan plaatsvinden. Met ondersteuning van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ).   
  RVO.nl
 • Garbal helpt Malinese boeren al 5 jaar met satellietdata 3 augustus 2020
  5 jaar na de introductie blijkt Garbal, een technologische dienst, goed te werken voor boeren in Mali. Sinds 2015 krijgen Malinese boeren bij hun werk via Garbal hulp van satellieten. Met geografische satellietgegevens kunnen ze beter organiseren dat hun vee goed voedsel en water krijgt. Voor veehoeders in de Sahel kan die informatie het verschil […]
  RVO.nl
 • SDG Partnerschapfaciliteit selecteert eerste projecten 31 juli 2020
  We hebben 4 nieuwe projecten geselecteerd voor de regeling SDG Partnerschapfaciliteit (SDGP). SDGP helpt duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) in ontwikkelingslanden te behalen.
  RVO.nl
 • Webinar: ontdek kansen in circulaire verpakkingen Chili 30 juli 2020
  Chili wil graag duurzamer omgaan met (plastic) verpakkingen. Benieuwd naar de zakelijke kansen die dit oplevert? Deze webinar verduidelijkt waar de mogelijkheden precies liggen voor Nederlandse ondernemers.De webinar gaat in op de kansen in heel de waardeketen van verpakkingen in Chili. De focus ligt op circulariteit. Denk aan de inzameling, scheiding en recycling van (plastic) […]
  RVO.nl
 • Handelsakkoord EU-Vietnam: boost voor onderlinge handel 30 juli 2020
  Op 1 augustus treedt het EU-handelsakkoord met Vietnam in werking. Vietnam is na Singapore het tweede ASEAN-land dat een handelsakkoord sluit met de Europese Unie (EU).
  RVO.nl
 • Registreer voor 31 augustus 2020 in LORI-database voor pluimveecontingenten vanaf 2021 29 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.054 – Wilt u invoercertificaten voor pluimveecontingenten aanvragen die ingaan op of na 1 januari 2021? Dan gelden er nieuwe voorwaarden.
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken 28 juli 2020
  Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen.
  RVO.nl
 • Informatiebijeenkomst over online innovatiemissie waterstof 'naar' Japan en Zuid-Korea 27 juli 2020
  In het najaar organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met de Ambassades in Tokio en Seoul, een virtuele innovatiemissie op het gebied van waterstof. Deze missie zal plaatsvinden in de periode tussen 12 en 23 oktober 2020.Om u te informeren over deze virtuele innovatiemissie organiseert RVO deze online informatiebijeenkomst.Voorlopig programma•    Introductie en […]
  RVO.nl
 • Tovertafel creëert geluksmomenten in de zorg 27 juli 2020
  De kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met dementie, dat is de wens van ondernemer Sjoerd Wennekes. Met de Tovertafel wil hij dit doel bereiken. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld.Wereldwijd neemt het aantal mensen met dementie toe, terwijl de zorgbudgetten onder druk staan. Active Cues heeft de Tovertafel bedacht: een tafel […]
  RVO.nl
 • Opening inschrijving rundvlees augustus 2020 24 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.053 – In augustus kunt u invoercertificaten aanvragen voor diverse regelingen in de rundersector. Met zo'n certificaat kunt u rundvlees invoeren met een verlaagd of 0%-tarief.
  RVO.nl
 • Online B2B matchmaking voor de verpakkingssector tijdens Match2Pack Duitsland 24 juli 2020
  Werkt u in de verpakkingsindustrie? En bent u op zoek naar partners voor verpakkingen van gerecycled materiaal voor de voedingsmiddelenindustrie? Neem dan van 21 tot en met 25 september deel aan de online B2B matchmaking 'Match2Pack' tijdens de verpakkingsweek in Duitsland.
  RVO.nl
 • Slimme software helpt bij bestrijding tbc in Ghana 23 juli 2020
  Sneller tuberculose (tbc) ontdekken kan levens redden in Ghana. Nederlandse bedrijven hielpen mee met het ontwikkelen van slimme software. Ze deden dat met steun via ORIO-financiering, een regeling die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) uitvoert.In Ghana lijden naar schatting 4 keer zoveel mensen aan tbc dan de officiële cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie aangeven. Tbc […]
  RVO.nl
 • Toewijzing invoercertificaten rijst juli 2020 23 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.052 - Gedurende de eerste 10 werkdagen van juli 2020 kon u invoercertificaten aanvragen voor diverse tariefcontingenten rijst.
  RVO.nl
 • Corona in Duitsland: Belangrijkste (reis)regels op een rij 23 juli 2020
  De laatste weken zijn de coronaregels in Duitsland versoepeld. Toch is het belangrijk om waakzaam te blijven. Ook als ondernemer moet u rekening houden met nieuwe maatregelen en lokale verschillen.
  RVO.nl
 • Aanvragen voor nieuwe invoercontingenten rijst uit Vietnam 23 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.049 - De Europese Commissie heeft tariefcontingenten geopend voor de invoer van 80.000 ton rijst van oorsprong uit Vietnam met een 0%-tarief.
  RVO.nl
 • Toewijzing invoercertificaten gezouten pluimveevlees juli 2020 21 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.051 – De Europese Commissie heeft de toewijzingen gepubliceerd van de aanvragen voor gezouten pluimveevlees voor de tweede deelperiode van het contingentjaar 2020/2021.
  RVO.nl
 • Toewijzing invoercertificaten knoflook tweede deelperiode 2020/2021 21 juli 2020
  Nieuwsbericht 20.050 - De toewijzingen van de aanvragen voor invoercertificaten verse knoflook zijn gepubliceerd. Hiervoor kon u van 1 tot en met 7 juni 2020 aanvragen indienen.
  RVO.nl
 • Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston 20 juli 2020
  Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie […]
  RVO.nl
 • Evaluatie Starters International Business 2012-2018 is positief 17 juli 2020
  De 3 vouchers van de regeling Starters International Business (SIB) helpen mkb'ers goed op weg bij hun exportplannen. Met name bij het verwerven van kennis over de exportmarkten.
  RVO.nl
 • Save the date: webinar CoVivere - ontwikkelingen in de fietseconomie in Italië 16 juli 2020
  Benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden binnen de fietseconomie in Italië? Houd dan 10 september vrij in uw agenda. Dan vindt het webinar over de studie 'CoVivere: de Italiaanse mobiliteit vanaf COVID-19' plaats. De focus van dit webinar ligt op de mogelijkheden voor samenwerking in de Italiaanse fietssector.Voordelen van fietsen in de spotlightWereldwijd neemt de interesse […]
  RVO.nl
 • Save the date: Nationaal Export Event 2020 - Digitaal 14 juli 2020
  Exporteert u goederen of diensten? En wilt u meer weten over internationaal zakendoen? Houd 30 september vrij in uw agenda voor het Nationaal Export Event. Hét evenement voor startende en ervaren exporteurs die willen investeren in internationaal succes.
  RVO.nl
 • 2 Nederlandse scale-ups winnaar in Green Deal call van EIC Accelerator 4 augustus 2020
  TUSTI en Ranmarine, 2 Nederlandse innovatieve scale-ups, zijn met hun innovaties geselecteerd voor de Green Deal call 2019 van EIC Accelerator.
  RVO.nl
 • Energielabel C kantoren – stand van zaken medio 2020 3 augustus 2020
  Per 1 januari 2023 geldt voor kantoren de energielabel-C-verplichting. Voor kantoren moet dan minimaal energielabel C zijn geregistreerd.
  RVO.nl
 • Meld uw project aan voor mogelijk nieuwe subsidie waterstof 31 juli 2020
  Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren, samen met andere bedrijven?
  RVO.nl
 • Shell en Eneco bouwen derde windpark op zee zonder subsidie 29 juli 2020
  Het CrossWind consortium gaat het derde subsidieloze windpark op de Nederlandse Noordzee bouwen en exploiteren. Dit komt in het windenergiegebied Hollandse Kust (noord).
  RVO.nl
 • Tegemoetkoming Vaste Lasten stand van zaken 28 juli 2020
  Sinds de opening van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) op 30 juni heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ruim 21.800 aanvragen van ondernemers ontvangen.
  RVO.nl
 • Sessie 6: Webinar DKTI Transportinnovatie - Licht vrachtvervoer 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 5: Webinar DKTI Transportinnovatie - Waterstofinfra 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 3: Webinar DKTI Transportinnovatie - Zwaar vrachtvervoer 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 4: Webinar DKTI Transportinnovatie - Laadinfra - 14 september 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 2: Webinar DKTI Transportinnovatie - Laadinfra - 8 september 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Sessie 1: Webinar DKTI Transportinnovatie - voertuigproductie 24 juli 2020
  Wilt u meer weten over de ervaringen en lessen van andere DKTI-projectdeelnemers? Volg dan in september 1 of meerdere van onze webinars over voertuigproductie, laadinfra, vrachtvervoer en waterstofinfra.Een flink aantal DKTI-projecten is volop in uitvoering: ondernemers doen allerlei nieuwe ervaringen op met innovatieve technieken, het regelen van vergunningen en het ontdekken en uitbaten van nieuwe […]
  RVO.nl
 • Patente podcast: krekelburgers, cashew-kaas, zalige cider én intellectueel eigendom 24 juli 2020
  De nieuwe Patente Podcast van Octrooicentrum Nederland is uit! In deze derde duurzame aflevering vertellen 3 jonge ondernemers over hun drijfveren om verantwoorde snacks en drankjes te produceren.
  RVO.nl
 • GVB verduurzaamt vastgoed strategisch en op maat 23 juli 2020
  Van tramremises tot werkplaatsen voor veerboten. De 500.000 m2 vastgoed van het Amsterdamse openbaarvervoerbedrijf GVB is omvangrijk en divers. Hoe kun je al die verschillende gebouwen kostenefficiënt in stand houden en tegelijk verduurzamen? GVB zet hiervoor een regieorganisatie op. Met de bedrijfsstrategie voor ogen stuurt die op specifieke beleidskaders per gebouw.
  RVO.nl
 • Webinar Belangstellingsregistratie IPCEI Waterstof - 28 augustus 23 juli 2020
  Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren samen met andere bedrijven? Op 21 en 28 augustus hoort u tijdens een webinar alles over een mogelijke IPCEI waterstof.
  RVO.nl
 • Webinar Belangstellingsregistratie IPCEI Waterstof - 21 augustus 23 juli 2020
  Klimaatneutraal geproduceerde waterstof helpt om de CO2-uitstoot te verminderen. Heeft u plannen om daarin te investeren samen met andere bedrijven? Op 21 en 28 augustus hoort u tijdens een webinar alles over een mogelijke IPCEI waterstof.
  RVO.nl
 • Digitale Cleantech scale-up innovatiemissie Boston 20 juli 2020
  Bent u klaar om uw cleantech-innovatie internationaal op te schalen? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders in de regio Boston? Ervaart u ook de uitdaging van het verder brengen van online meetings met nieuwe contacten, mogelijke partners of investeerders? Meld u dan aan voor de online scale-up innovatiemissie […]
  RVO.nl
 • Webinar Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik 16 juli 2020
  Hoe stimuleer je zonne-energie in een dichtbevolkt land als Nederland, waar ruimte schaars is? Laat u inspireren met interessante projecten tijdens dit webinar 'Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik' met alle kansen die dubbelfuncties bieden.
  RVO.nl
 • Bedrijven investeren in 2019 volop in milieuvriendelijke technieken 16 juli 2020
  In 2019 heeft het Nederlandse bedrijfsleven voor € 3,7 miljard aan milieuvriendelijke investeringen gemeld via de regelingen Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investerin
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik 16 juli 2020
  Hoe stimuleer je zonne-energie in een dichtbevolkt land als Nederland, waar ruimte schaars is? Laat u inspireren tijdens de (netwerk) bijeenkomst 'Zon-PV en meervoudig ruimtegebruik'. Deze bijeenkomst is een verdiepingssessie van het webinar op 1 september 2020.
  RVO.nl
 • Subsidie voor duurzame scheepsbouw van start 16 juli 2020
  De Subsidieregeling Duurzame Scheepsbouw (SDS) opende woensdag 15 juli om 09:00 uur. De SDS richt zich op scheepswerven die duurzame innovaties willen toepassen op een schip of offshore-constructie.
  RVO.nl
Go to Top