Nieuws2020-02-03T10:17:33+00:00
 • Met de WBSO toegang tot betere behandelmethoden 31 januari 2020
  LifeTec Group werkt in Eindhoven aan medisch-technische innovaties, bijvoorbeeld aan het verbeteren van nieuwe kunstmatige hartkleppen. Het bedrijf doet dit met geïsoleerde organen uit het slachthuis. Dankzij de WBSO speelt LifeTec nu al in op toekomstige ontwikkelingen, die bijvoorbeeld dierproeven minder vaak nodig maken.
  RVO.nl
 • Lightyear One: zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto met zonnecellen 25 oktober 2019
  In 2021 wil het Nederlandse Lightyear een zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto op de markt brengen. Daar zit jarenlang onderzoek en ontwikkeling in. Om dat te bekostigen maakt het bedrijf dankbaar gebruik van de WBSO. “Het is zonde om dit fiscale voordeel te laten liggen”, zegt medeoprichter Qurein Biewenga.
  RVO.nl
 • Innovaties van Inreda Diabetic, Ioniqa en Hiber zijn de nieuwe Nationale Iconen 24 september 2019
  Een kunstalvleesklier voor mensen met diabetes, oneindig hergebruiken van plastic PET-afval en een satellietnetwerk waardoor het Internet of Things (IoT) overal ter wereld te gebruiken is.
  RVO.nl
 • WBSO in 2020: flexibeler met stabiele voorwaarden 17 september 2019
  Bedrijven kunnen vanaf volgend jaar sneller en flexibeler gebruik maken van de fiscale innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk).
  RVO.nl
 • Tien innovaties die de Nederlandse zorg nóg beter maken 15 maart 2019
  Nederland heeft een van de beste zorgstelsels van de wereld. Ons land scoort goed op toegankelijkheid, preventie en medicijngebruik. En eigenlijk kan ‘innovatie’ daar ook prima bij. Want dat we kunnen innoveren, blijkt wel uit onderstaande voorbeelden. Uitvindingen die onze zorg nóg beter, goedkoper, sneller of slimmer maken.
  RVO.nl
 • Tien slimme innovaties voor oud en nieuw 21 december 2018
  Nederland is een innovatieland, waar aan de lopende band de meest ingenieuze uitvindingen ontstaan. Soms handig voor een specifieke groep mensen, soms juist voor een breder publiek. Onderstaande producten zijn speciaal voor ouderen (oud) of de allerjongsten (nieuw). En in sommige gevallen zelfs voor allebei. Ze kunnen uw leven of dat van uw geliefden in […]
  RVO.nl
 • Eenvoudig online artikelen verkopen via blockchain 18 december 2018
  Start-up Katalysis ontwikkelde een plug-in voor websites, waarmee freelancejournalisten hun artikelen per stuk kunnen verkopen. Met een druk op de betaalknop krijgen lezers toegang tot een artikel en ontvangt de schrijver automatisch zijn beloning. Het bedrijf maakte gebruik van de WBSO- en MIT-regeling.
  RVO.nl
 • PHYSEE ontwikkelt slimme, energieopwekkende ramen 7 december 2018
  'Slimme' ramen die energie opwekken. Dankzij Vroegefasefinanciering kon de Delftse tech-start-up PHYSEE dit innovatieve product verder ontwikkelen.
  RVO.nl
 • Robots in duurzaam productieproces mede dankzij WBSO 23 augustus 2018
  VDL Weweler produceert paraboolveren voor trailers en trucks. Maar de veerkracht in van het bedrijf zit ook in hun innovatiekracht. Zo is het productieproces sterk geautomatiseerd en verduurzaamd. Met constante steun van de WBSO-regeling.
  RVO.nl
 • WBSO in praktijk: betere oogst met datalogger 7 december 2017
  Dacom ontwikkelt al zo’n 30 jaar hard- en software voor telers die het maximale uit hun oogst willen halen. Het hightech bedrijf maakt gebruik van de innovatieregeling WBSO.Met de WBSO kunnen bedrijven hun financiële lasten voor research en development (R&D) verrekenen via hun belastingaangifte. Hiermee stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat innovaties door […]
  RVO.nl
 • Stimuleringsregeling Wonen en Zorg wijzigt 19 februari 17 februari 2020
  De Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) wijzigt met ingang van 19 februari 2020. Hierdoor komt een bredere doelgroep in aanmerking voor de regeling en wordt het doen van een aanvraag gemakkelijker.
  RVO.nl
 • Workshop: Basis van intellectueel eigendom voor start-ups – Nijmegen (april) 17 februari 2020
  U bent een startende ondernemer maar dat wilt u natuurlijk niet blijven. U wilt groeien. Succesvol worden! Dat betekent: keuzes maken. Bijvoorbeeld over een geschikte naam voor uw bedrijf, product en/of dienst. Maar weet u wat het verschil is tussen een handelsnaam en een merknaam? En heeft u al besloten of u ze gaat vastleggen? […]
  RVO.nl
 • Bewoners Grolloo bouwen eigen woonzorgcomplex 14 februari 2020
  Het Drentse Grolloo is een prachtig dorp om te wonen. Maar een voorziening voor ouderen om er zelfstandig te blijven wonen, was er niet. Daar komt nu verandering in. Met behulp van de Stimuleringsregeling Wonen en Zorg (SWZ) zetten bewoners er een woonzorgcomplex op.
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Automotive Michigan juni 2020 14 februari 2020
  Bent u actief op het gebied van Automotive en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen rondom nieuwe innovaties in de Amerikaanse autoindustrie te verkennen? Noteer de innovatiemissie Automotive alvast in uw agenda!
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Mobiliteit & Kunstmatige Intelligentie Parijs 13 februari 2020
  Bent u actief op het gebied van mobiliteit en geïnteresseerd in een samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en mobiliteit met Franse organisaties? Ga dan mee met onze innovatiemissie Mobility & AI in april 2020. De focus ligt hierbij op zowel connected & automated driving als op traffic management ITS.
  RVO.nl
 • Netherlands Lounge op Laval Virtual 2020 12 februari 2020
  Werkt u in Virtual Reality of Augmented Reality? Ontdek nieuwe trends en buitenlandse markten op Laval Virtual 2020, de beurs die u niet mag missen. Neem deel aan de Netherlands Virtual Lounge.Laval Virtual is de grootste VR/AR-beurs van Europa, met:
  RVO.nl
 • Blog O2LAB: Hoe interesseren we meer jongeren en onderwijsprofessionals voor ondernemerschap? 12 februari 2020
  door Joris Schuurman, Adviseur Partner bij Youngworks
  RVO.nl
 • Onderzoeken wat werkt in ondernemend onderwijs - WelZoWijs 7 februari 2020
  Dwars door Nederland toeren Joffrey Bieleman, Marianne Konst en Gerard Aaftink om voor het O2LAB te onderzoeken wat we kunnen leren van 10 jaar ondernemend onderwijs. "We gaan van Terneuzen naar Ameland, en alles daar tussenin", vertelt Bieleman. "En als we klaar zijn ligt er een heel praktisch rapport met concrete punten van wat wél […]
  RVO.nl
 • Handleiding succesvolle samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheden 7 februari 2020
  Henk-Paul Hegeman brengt met de stichting VECON Business School 20 praktijkvoorbeelden in kaart waarin de 3 O’s (onderwijs, ondernemers en overheid) succesvol samenwerkten. "Uiteindelijk maken we voor het O2LAB-programma een digitale handleiding over hoe je een duurzame samenwerking opzet tussen de 3 O’s."
  RVO.nl
 • Informatiebijeenkomst Veilige samenleving in Horizon 2020 7 februari 2020
  Bent u actief in de veiligheidssector voor crisismanagement, criminaliteitsbestrijding, grensbewaking of cyber security? Onderzoek dan wat de mogelijkheden zijn van het thema secure societies in Horizon 2020. Op onze informatiebijeenkomst hoort u de laatste informatie over Horizon 2020 en welke onderwerpen in 2020 voor financiering in aanmerking komen.Horizon 2020 is hét onderzoeksprogramma van de Europese […]
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Emerging Technologies in Health - Boston 5 februari 2020
  Bent u actief op het gebied van technologieontwikkeling in de life sciences & health sector? Heeft u interesse om de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie in Boston te verkennen? Wilt u in multidisciplinaire teams design challenges aangaan? Ga dan in mei 2020 mee met onze innovatiemissie naar Boston.Het doel van […]
  RVO.nl
 • Training Horizon 2020: EIC Accelerator, wat is veranderd? 4 februari 2020
  Heeft uw organisatie al een Horizon 2020: EIC Accelerator projectvoorstel ingediend of gaat u dat in de toekomst doen? En bent u nog niet bekend met de veranderingen die in 2020 plaatsvinden? Dan is deze training iets voor u!LeerdoelDeze training is speciaal gericht op mkb'ers en consultants die bezig zijn met een projectaanvraag voor een […]
  RVO.nl
 • Nederlands Paviljoen in AI Village, Global Industrie Fair 3 februari 2020
  Bent u actief in Artificial Intelligence (AI) voor de industrie? Versterk uw positie op de Europese markt. Ga mee op missie en presenteer u in het Nederlands Paviljoen op de Global Industrie Fair 2020.De Franse president Macron is beschermheer van deze internationale beurs. Zo'n 40 sectoren zijn vertegenwoordigd. Er komen circa 50.000 key decision makers, […]
  RVO.nl
 • Met de WBSO toegang tot betere behandelmethoden 31 januari 2020
  LifeTec Group werkt in Eindhoven aan medisch-technische innovaties, bijvoorbeeld aan het verbeteren van nieuwe kunstmatige hartkleppen. Het bedrijf doet dit met geïsoleerde organen uit het slachthuis. Dankzij de WBSO speelt LifeTec nu al in op toekomstige ontwikkelingen, die bijvoorbeeld dierproeven minder vaak nodig maken.
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee - Amsterdam (november) 29 januari 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze ‘Durf te vragen’-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee - Amsterdam (oktober) 29 januari 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze ‘Durf te vragen’-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee - Amsterdam (april) 29 januari 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze ‘Durf te vragen’-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee - Rotterdam (november) 29 januari 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze ‘Durf te vragen’-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee - Rotterdam (oktober) 29 januari 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze ‘Durf te vragen’-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Durf te vragen, bescherm uw idee - Arnhem (oktober) 28 januari 2020
  Weet u hoe u als ondernemer het best uw ideeën kunt beschermen? Vindt u dat ook lastig om uit te zoeken en heeft u hier vragen over? Kom dan naar 1 van onze ‘Durf te vragen’-bijeenkomsten. Met advies en tips van experts op het gebied van intellectueel eigendom én van collega-ondernemers krijgt u oplossingen voor […]
  RVO.nl
 • Netherlands Lounge en matchmaking op Vitalis 2020 18 februari 2020
  Bent u actief in de Life Sciences & Healthsector? En wilt u meer weten over uw mogelijkheden in Scandinavië? Neem dan deel aan de Netherlands Lounge op Vitalis 2020 in Göteborg.De Scandinavische landen zoeken naar oplossingen die:
  RVO.nl
 • Nederland steunt verbetering drinkwatervoorziening Niger 17 februari 2020
  Mede door een Nederlandse investering van € 30 miljoen krijgen 450.000 inwoners van Niamey toegang tot schoon drinkwater. Dit jaar start de bouw van een waterinname- en zuiveringsinstallatie.
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Automotive Michigan juni 2020 14 februari 2020
  Bent u actief op het gebied van Automotive en heeft u interesse om met ons de kansen en ontwikkelingen rondom nieuwe innovaties in de Amerikaanse autoindustrie te verkennen? Noteer de innovatiemissie Automotive alvast in uw agenda!
  RVO.nl
 • Save the date: Business Week ASEAN 2020 13 februari 2020
  Heeft u bij uw exportplannen al eens gekeken naar Singapore, Vietnam, Indonesië, Thailand en Maleisië? Business Week ASEAN belicht kansen in diverse sectoren in deze landen. Binnenkort kunt u zich aanmelden.Bent u een potentiële, startende of ervaren exporteur en geïnteresseerd in deze markten? Zet de data alvast in uw agenda.
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Mobiliteit & Kunstmatige Intelligentie Parijs 13 februari 2020
  Bent u actief op het gebied van mobiliteit en geïnteresseerd in een samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en mobiliteit met Franse organisaties? Ga dan mee met onze innovatiemissie Mobility & AI in april 2020. De focus ligt hierbij op zowel connected & automated driving als op traffic management ITS.
  RVO.nl
 • World Electric Vehicle Symposium - EVS33 - Verenigde Staten 13 februari 2020
  Save-the-date voor het grootste symposium ter wereld op het gebied van elektrisch vervoer - EVS33. Dit symposium vindt plaats van 14 tot en met 17 juni 2020 in de Verenigde Staten. Nederland is aanwezig met een NL-paviljoen.
  RVO.nl
 • Voor iedereen schoon koken in 2030 12 februari 2020
  De strijd voor schoon koken heeft er een belangrijke bondgenoot bij. Een speciaal fonds van de Wereldbank gaat helpen om de ontwikkeling naar schoon koken te versnellen.
  RVO.nl
 • Netherlands Lounge op Laval Virtual 2020 12 februari 2020
  Werkt u in Virtual Reality of Augmented Reality? Ontdek nieuwe trends en buitenlandse markten op Laval Virtual 2020, de beurs die u niet mag missen. Neem deel aan de Netherlands Virtual Lounge.Laval Virtual is de grootste VR/AR-beurs van Europa, met:
  RVO.nl
 • Partners Nederlands Paviljoen EXPO 2020 bekend 12 februari 2020
  Het Nederlandse paviljoen tijdens de Dubai EXPO 2020 heeft weer iets meer vorm gekregen.
  RVO.nl
 • Vlaams-Nederlandse Handelsdag 2020 11 februari 2020
  Wilt u uw zaken uitbreiden naar België? Zoekt u praktische informatie en zakelijke contacten? Wilt u weten welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn? Kom dan op 19 mei naar de Vlaams-Nederlandse Handelsdag in Turnhout.Tijdens deze dag leert u hoe u de Nederlandse en Vlaamse markt het best benadert, uw kansen op succes verhoogt, en de juiste zakenpartner […]
  RVO.nl
 • Nieuwe ideeënronde voor LAND-at-scale 11 februari 2020
  Er komt een 2e tenderronde om nieuwe ideeën in te zamelen voor LAND-at-scale, het Nederlandse steunprogramma voor verbeterde landrechten.
  RVO.nl
 • Kansenseminar Zwitserse duurzame en slimme mobiliteit in Den Haag 11 februari 2020
  Wilt u meer weten over uw kansen op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit in Zwitserland? Kom dan naar het kansenseminar 'Sustainable and smart mobility in Switzerland', op 27 maart in Den Haag.Zwitserland is de 12e handelspartner van Nederland. Jaarlijks exporteren we ongeveer € 6,1 miljard en importeren we € 2,4 miljard aan goederen […]
  RVO.nl
 • Matchmaking op vakbeurs Tavola 2020 10 februari 2020
  Tavola is dé vakbeurs voor Europese inkopers en producenten van dranken en delicatessen. Kom naar Kortrijk in België en doe mee aan de matchmaking die Enterprise Europe Network organiseert op 16 en 17 maart.Topevenement TavolaTavola is een van de mooiste foodbeurzen van Europa. U kunt van 15 tot en met 17 maart 2020 rondlopen, mensen […]
  RVO.nl
 • 3 fondsen open voor verduurzaming van productieketens 10 februari 2020
  Bent u werkzaam voor een bedrijf, NGO of kennisinstelling en houdt u zich bezig met de verduurzaming van productieketens in ontwikkelingslanden? Hiervoor zijn er 3 verschillende fondsen beschikbaar.
  RVO.nl
 • Kansenseminar Zuid-Koreaanse snijbloemensector in Den Haag 10 februari 2020
  Bent u werkzaam in de snijbloemensector? En wilt u meer weten over zakendoen in Zuid-Korea? Kom dan naar het Kansenseminar over de snijbloemensector in Zuid-Korea, op 21 februari in Den Haag.Zuid-Korea is een aantrekkelijke markt door de groeiende economie, de rijkdom van de consument, de opkomst van e-commerce, investeringsmogelijkheden en de vraag van jonge consumenten […]
  RVO.nl
 • Nederlands Paviljoen op Caspian Agro 2020 10 februari 2020
  Bent u ondernemer in de agrarische productie en voedselvoorziening? Van 19 tot en met 21 mei 2020 kunt u deelnemen aan de internationale vakbeurs Caspian Agro in Bakoe, Azerbeidzjan. Presenteer uw bedrijf in het Nederlandse Paviljoen.De Caspian Agro is het grootste regionale landbouwforum in de Kaukasus. Er zijn demonstraties van apparatuur, producten en diensten. Deskundigen […]
  RVO.nl
 • Van der Knaap Groep groeit in Mexico dankzij overheidsfinanciering 10 februari 2020
  De Van der Knaap groep heeft al jaren een verkooporganisatie in Mexico en wilde er een eigen productielocatie starten.
  RVO.nl
 • Extra budget voor Sanering varkenshouderijen 7 februari 2020
  Op 7 februari 2020 meldt minister Carola Schouten dat ze extra budget vrijmaakt voor de Sanering varkenshouderijen. Zo wil ze alle aanvragers de kans geven om de regeling te gebruiken.
  RVO.nl
 • Netwerkdag Klaar voor de start? Export! 7 februari 2020
  Op zoek naar nieuwe markten? Bezoek het evenement Klaar voor de start? Export! Hét perfecte startpunt voor ondernemers met internationale ambities. Laat geen kansen lopen en zet grote stappen in uw exportstrategie.Deze netwerkdag is voor alle ondernemers die al exporteren of daarmee willen starten.
  RVO.nl
 • Innovatiemissie Emerging Technologies in Health - Boston 5 februari 2020
  Bent u actief op het gebied van technologieontwikkeling in de life sciences & health sector? Heeft u interesse om de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie in Boston te verkennen? Wilt u in multidisciplinaire teams design challenges aangaan? Ga dan in mei 2020 mee met onze innovatiemissie naar Boston.Het doel van […]
  RVO.nl
 • Save the date: Informatiemiddag subsidieprogramma LIFE 18 februari 2020
  Op woensdag 8 april 2020 organiseert RVO een informatiemiddag ter voorbereiding op de nieuwe call van het Europese subsidieprogramma LIFE. Begin april 2020 gaat de call open.LIFE richt zich op partijen die werken aan een innovatief natuur-, milieu- of klimaatproject of aan de circulaire economie. Tijdens deze middag lichten wij de procedure toe en delen […]
  RVO.nl
 • SDE++ opent 29 september 2020 17 februari 2020
  Op 17 februari 2020 verscheen de Kamerbrief over de voortgang van de Stimuleringsregeling Duurzame energietransitie (SDE++). De regeling is open van 29 september tot en met 22 oktober 2020.
  RVO.nl
 • Introductiebijeenkomst Renovatieversneller (1 april 2020) 17 februari 2020
  Laat u bijpraten tjdens de introductiebijeenkomst Renovatieversneller op 1 april 2020.
  RVO.nl
 • Introductiebijeenkomst Renovatieversneller (25 maart 2020) 17 februari 2020
  Laat u bijpraten tjdens de introductiebijeenkomst Renovatieversneller op 25 maart 2020.
  RVO.nl
 • Introductiebijeenkomst Renovatieversneller (18 maart 2020) 17 februari 2020
  Laat u bijpraten tjdens de introductiebijeenkomst Renovatieversneller op 18 maart 2020.
  RVO.nl
 • Introductiebijeenkomst Renovatieversneller (9 maart 2020) 17 februari 2020
  Laat u bijpraten tjdens de introductiebijeenkomst Renovatieversneller op 9 maart 2020.
  RVO.nl
 • Fiscaal voordeel voor stikstofreducerende bedrijfsmiddelen 17 februari 2020
  De stikstofproblematiek raakt vele sectoren maar met name die van landbouw, industrie en verkeer. Wat kunt u als ondernemer doen om de stikstofdepositie te verminderen?
  RVO.nl
 • Introductiebijeenkomst Renovatieversneller (4 maart 2020) 17 februari 2020
  Laat u bijpraten tjdens de introductiebijeenkomst Renovatieversneller op 4 maart 2020.
  RVO.nl
 • Rijk investeert opnieuw € 180 miljoen in Regio Deals 14 februari 2020
  Opnieuw zijn er vanuit heel Nederland voorstellen gedaan voor nieuwe Regio Deals. Van de 26 voorstellen zijn er 14 geselecteerd die het Rijk samen met de regio’s uit gaat werken tot een deal.
  RVO.nl
 • MOOI-regeling opent met € 65 miljoen voor klimaatinnovatie 14 februari 2020
  De nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) gaat open met € 65 miljoen.
  RVO.nl
 • Themabijeenkomst: lokaal benutten van zon op daken 13 februari 2020
  Ook uw gemeente of regio moet de duurzaamheidsdoelen behalen. RVO organiseert daarom een reeks themabijeenkomsten over lokale benutting van zon. Op de bijeenkomst van 5 maart staan we stil bij het thema: zon op daken.De gebouwde omgeving biedt vele mogelijkheden voor zonne-energie. Zon op daken heeft dat in het bijzonder, omdat het de landbouw- en […]
  RVO.nl
 • World Electric Vehicle Symposium - EVS33 - Verenigde Staten 13 februari 2020
  Save-the-date voor het grootste symposium ter wereld op het gebied van elektrisch vervoer - EVS33. Dit symposium vindt plaats van 14 tot en met 17 juni 2020 in de Verenigde Staten. Nederland is aanwezig met een NL-paviljoen.
  RVO.nl
 • Energiebesparing woningbouw: waar staan we nu? 11 februari 2020
  Uit de Monitor energiebesparing gebouwde omgeving 2018 blijkt dat de energiebesparing in de woningbouw ongeveer gelijk blijft.
  RVO.nl
 • Kansenseminar Zwitserse duurzame en slimme mobiliteit in Den Haag 11 februari 2020
  Wilt u meer weten over uw kansen op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit in Zwitserland? Kom dan naar het kansenseminar 'Sustainable and smart mobility in Switzerland', op 27 maart in Den Haag.Zwitserland is de 12e handelspartner van Nederland. Jaarlijks exporteren we ongeveer € 6,1 miljard en importeren we € 2,4 miljard aan goederen […]
  RVO.nl
 • Van der Knaap Groep groeit in Mexico dankzij overheidsfinanciering 10 februari 2020
  De Van der Knaap groep heeft al jaren een verkooporganisatie in Mexico en wilde er een eigen productielocatie starten.
  RVO.nl
 • ‘We kunnen nu hoogwaardige olie maken van matrasschuim’ 7 februari 2020
  Recyclingbedrijf RetourMatras maakt bruikbaar materiaal van afgedankte matrassen. Binnenkort komt daar een nieuw materiaal bij. Dan verwerken ze schuim uit matrassen tot de hoogwaardige olie waarvan het ooit gemaakt is. De speciale installatie die RetourMatras daarvoor gebruikt, ontwikkelde het bedrijf met behulp van RVO-subsidie. "Alles wat we doen, doen we voor het milieu."
  RVO.nl
 • Informatiebijeenkomst MOOI: gebouwde omgeving 5 februari 2020
  Bent u betrokken bij innovaties binnen de gebouwde omgeving? Op dinsdagmiddag 18 februari organiseert RVO in Utrecht een bijeenkomst over onze ondersteuningsmogelijkheden. Centraal hierbij staat de regeling 'Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI)'.De MOOI-regeling ondersteunt integrale oplossingen die bijdragen aan de klimaatdoelen. De subsidie richt zich op 4 thema’s: 'Wind op zee', 'Hernieuwbare elektriciteit op […]
  RVO.nl
 • Van deze circulaire ondernemers kunt u leren 5 februari 2020
  Steeds meer ondernemers willen circulair ondernemen. Er zijn talloze voorbeelden van aanpakkers die laten zien hoe u dit kunt doen.
  RVO.nl
 • Zwolle krijgt advies van Expertteam Woningbouw over Spoorzone 4 februari 2020
  Net buiten het historisch hart van Zwolle ligt de Spoorzone. Het gebied bestaat vooral uit kantoren en fabriekshallen. De gemeente Zwolle wil de Spoorzone omvormen. Het moet een multifunctioneel (binnen)stedelijk onderdeel worden van het centrum. Maar hoe komt deze ontwikkeling op gang met een slechte grondpositie en weinig middelen? Het Expertteam Woningbouw geeft advies over […]
  RVO.nl
 • Bijeenkomst Interreg Europe - eerstelijns controleurs (FLC) 4 februari 2020
  Bent u betrokken bij een Europees project van Interreg? Kom dan op 11 maart naar de RVO-bijeenkomst over Interreg Europe voor eerstelijns controleurs.Tijdens deze middag gaan we in op de financiële eisen die aan de projecten gesteld worden. Denk aan het opstellen van declaraties, het uitvoeren van controles en systeemgebruik.De bijeenkomst is vooral interessant voor […]
  RVO.nl