Nieuws2020-02-03T10:17:33+00:00
 • Online voorlichtingsbijeenkomst WBSO 30 november 2020
  Wilt u een WBSO aanvraag indienen? Dat kan via het nieuwe aanvraagportaal. Tijdens de online voorlichtingsbijeenkomst laten we u zien hoe het nieuwe portaal eruit ziet en welke voordelen het nieuwe portaal biedt.Het laatste deel van de presentatie gaat over ketenmachtiging. Dit onderdeel is alleen relevant voor intermediairs of tussenpersonen. Als u zelf WBSO aanvraagt, […]
  RVO.nl
 • R&D-kosten verlagen? Vraag nu WBSO aan voor 2021 20 oktober 2020
  U kunt nu online een aanvraag voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) indienen voor 2021. Wilt u vanaf 1 januari 2021 gebruik maken van de WBSO?
  RVO.nl
 • WBSO in 2021: extra stimulans om te investeren in R&D 15 september 2020
  De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Ook investeringen in Research & Development (R&D) kunnen onder druk komen te staan.
  RVO.nl
 • Bruggen en scheepsrompen van kunststof 30 juli 2020
  Bruggen, sluisdeuren en complete scheepsrompen van kunststof? Aan zo'n innovatief idee heeft de markt tijd nodig om te wennen. Zowel FiberCore Europe als InfraCore Company maken gebruik van de WBSO om die tijd te overbruggen. "We zijn erg content met deze regeling."
  RVO.nl
 • Met de WBSO toegang tot betere behandelmethoden 31 januari 2020
  LifeTec Group werkt in Eindhoven aan medisch-technische innovaties, bijvoorbeeld aan het verbeteren van nieuwe kunstmatige hartkleppen. Het bedrijf doet dit met geïsoleerde organen uit het slachthuis. Dankzij de WBSO speelt LifeTec nu al in op toekomstige ontwikkelingen, die bijvoorbeeld dierproeven minder vaak nodig maken.
  RVO.nl
 • Lightyear One: zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto met zonnecellen 25 oktober 2019
  In 2021 wil het Nederlandse Lightyear een zeer energiezuinige, elektrische gezinsauto op de markt brengen. Daar zit jarenlang onderzoek en ontwikkeling in. Om dat te bekostigen maakt het bedrijf dankbaar gebruik van de WBSO. “Het is zonde om dit fiscale voordeel te laten liggen”, zegt medeoprichter Qurein Biewenga.
  RVO.nl
 • WBSO in praktijk: betere oogst met datalogger 7 december 2017
  Dacom ontwikkelt al zo’n 30 jaar hard- en software voor telers die het maximale uit hun oogst willen halen. Het hightech bedrijf maakt gebruik van de innovatieregeling WBSO.Met de WBSO kunnen bedrijven hun financiële lasten voor research en development (R&D) verrekenen via hun belastingaangifte. Hiermee stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat innovaties door […]
  RVO.nl
 • Octrooiblog: Zo bescherm jij je spullen in de wereld van enen en nullen 4 december 2020
  Ruim 8,9 miljoen. Zoveel apps bestaan er op dit moment wereldwijd, volgens zakentijdschrift Forbes. Die apps zijn in 2019 200 miljard keer gedownload.
  RVO.nl
 • Toekomstbestendige Bedrijventerreinen LIVE! 2 december 2020
  Welke rol spelen bedrijventerreinen in de energietransitie? En hoe stimuleren we energiebesparing, fossielvrij energieverbruik en de opwek van duurzame energie?In dit webinar komen verschillende onderwerpen aan bod en focussen we onder andere op de deelonderwerpen de energietransitie, groenblauwe bedrijventerreinen en het organiserend vermogen van ondernemers.
  RVO.nl
 • Voor de muziek uitlopen met 3D-geprinte accordeons 30 november 2020
  Accordeonliefhebbers weten het: de beste accordeons komen uit Italië. Casper Burkhardt is sinds 2001 de Nederlandse importeur voor accordeonbouwer Pigini én reparateur van hun wereldberoemde - en prijzige - accordeons. Een paar jaar geleden vroeg hij zich af of hij een goedkopere accordeon kon maken, die ook nog eens goed klinkt. Het antwoord was ja: […]
  RVO.nl
 • Online voorlichtingsbijeenkomst WBSO 30 november 2020
  Wilt u een WBSO aanvraag indienen? Dat kan via het nieuwe aanvraagportaal. Tijdens de online voorlichtingsbijeenkomst laten we u zien hoe het nieuwe portaal eruit ziet en welke voordelen het nieuwe portaal biedt.Het laatste deel van de presentatie gaat over ketenmachtiging. Dit onderdeel is alleen relevant voor intermediairs of tussenpersonen. Als u zelf WBSO aanvraagt, […]
  RVO.nl
 • Duitse Bondsdag keurt UPC Agreement voor de tweede keer goed 27 november 2020
  Op 26 november heeft de Duitse Bondsdag (de Duitse Tweede Kamer) het Unified Patent Court (UPC) Agreement goedgekeurd. Het was de tweede stemming van de Bondsdag over het rechtspraakverdrag. 
  RVO.nl
 • TVL Q4 2020: bijna 9.000 aanvragen op dag 1 26 november 2020
  Op de 1e dag van de opening van TVL Q4 2020 ontving RVO al bijna 9.000 aanvragen.
  RVO.nl
 • Online informatiebijeenkomst Eurostars 24 november 2020
  Bent u mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen of wilt u dit in toekomst gaan doen? Dan is Eurostars misschien voor u een interessante subsidie. Wilt u meer weten over Eurostars? Volg dan de online  informatiebijeenkomst op 10 december!  Deze bijeenkomst vindt plaats onder […]
  RVO.nl
 • Nieuwe TSE-magazine flink uitgebreider 24 november 2020
  Het nieuwe magazine van de Topsector energie (TSE) is uit, nu nog rijker gevuld dan voorgaande edities.
  RVO.nl
 • Mkb kan vanaf 25 november TVL Q4 2020 aanvragen 24 november 2020
  Ondernemers die door de coronamaatregelen moeite hebben om hun vaste lasten te betalen, kunnen vanaf 25 november de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen.
  RVO.nl
 • “We moeten eens wat vaker op de koffie bij RVO” 20 november 2020
  Middels een innovatief proces verft Orchid Gardens uit Roelofarendsveen orchideeën in allerlei kleuren. Omdat het een nicheproduct is, was de coronapandemie bijzonder spannend, vertelt directeur Joost Bakker. "RVO heeft ons snel en adequaat geholpen en daardoor kunnen we ons nu weer helemaal op de markt richten."
  RVO.nl
 • Slimme apparaatjes bieden migrainepatiënten hoop 19 november 2020
  De bio-elektronische apparaatjes die Salvia BioElectronics maakt, geven kleine stroompjes aan de zenuwen in het hoofd. Zo verkleinen ze de kans dat mensen een migraine-aanval krijgen. Ondersteuning vanuit RVO leverde een belangrijke bijdrage. "Het Innovatiekrediet maakte voor ons echt het verschil. Zonder weet ik niet of het gelukt was om zoveel durfkapitaal op te halen."
  RVO.nl
 • Beademingsbedrijf schakelt snel door in de coronapandemie 18 november 2020
  Ventinova ontwikkelt innovatieve ventilatiesystemen helemaal zelf: uniek in de sector. Voor het bedrijf is de coronapandemie niet alleen een uitdaging, maar ook een grote kans, vertelt directeur Dirk van Asseldonk.
  RVO.nl
 • Nieuwe methode maakt verwerking ziekenhuisafval makkelijker, sneller en schoner 18 november 2020
  Om ziekenhuizen schoner te laten werken, ontwikkelt Pharmafilter een nieuwe manier van afvalverwerking. Hierdoor is het mogelijk om vuilnis zo dichtbij mogelijk op de plek waar het vandaan komt te verwerken, legt directeur Maikel Batelaan uit.
  RVO.nl
 • Rondvaartbedrijf schakelt door corona van grootschalig naar kleinschalig 17 november 2020
  Rondvaartbedrijf Willemsvaart organiseert rondvaarten door Den Haag en richting het strand van Scheveningen. De coronapandemie kwam als donderslag bij heldere hemel, maar eigenaar Chris Schram heeft zich goed kunnen aanpassen.Schram heeft een lastig jaar achter de rug, vertelt hij: "Door de coronamaatregelen vielen bijna alle grote evenementen bij ons weg, net als verjaardagen, bedrijfsuitjes en […]
  RVO.nl
 • Social Enterprise NL wint de Europese finale EEPA 17 november 2020
  Social Enterprise NL heeft bij de European Enterprise Promotion Awards (EEPA) 2020 de finale gewonnen in de categorie 'Verantwoord en inclusief ondernemerschap'.
  RVO.nl
 • Online Kristal event: 20 jaar MVO in Nederland 17 november 2020
  Welke stappen heeft het Nederlandse bedrijfsleven de afgelopen 20 jaar gezet op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?
  RVO.nl
 • Innovatiecompetitie voor alle overheden met SBIR 16 november 2020
  Niet voor alles is al een kant-en-klare oplossing voorhanden.
  RVO.nl
 • Nog 3 ondernemers aan de slag met circulaire innovaties in snelgroeiende steden in Afrika 12 november 2020
  3 ondernemers gaan hun innovaties die bijdragen aan een circulaire economie in Afrika verder uitwerken. Zij doen dit in samenwerking met partijen in Ghana, Nigeria en Senegal.
  RVO.nl
 • "Ons programma helpt senioren om langer thuis te wonen" 12 november 2020
  De vraag naar levensloopbestendige woonvormen is groot. Maar hoe krijg je die van de grond? Wat kun je als gemeente doen om deze woonvormen te stimuleren? Welke hobbels zijn er op de weg en hoe kun je die het beste nemen? In de gemeente Delft wordt daar structureel over nagedacht met het programma Langer en […]
  RVO.nl
 • Subsidies: kansen voor overheden 12 november 2020
  RVO voert honderden landelijke en Europese regelingen uit. Ook als gemeente, provincie of waterschap kunt u daar gebruik van maken. Bijvoorbeeld om uw duurzame ambities kracht bij te zetten.
  RVO.nl
 • Zonne-energie voor bewatering Tanzaniaanse akkers 4 december 2020
  De meeste boeren in Tanzania gebruiken vervuilende en onbetrouwbare dieselpompen om hun akkers in droge tijden te bewateren. Zonnepanelen zijn een aantrekkelijker en goedkoper alternatief. De Tanzanian Renewable Energy Association (TAREA) wil de boeren helpen hun velden met zonne-energie te bewateren.
  RVO.nl
 • Gids laat buitenlandse bedrijven Nederlandse bio-energie ontdekken 3 december 2020
  De Nederlandse energiesector heeft de nieuwe NL Biobased Energy Guide gepubliceerd. De gids geeft buitenlandse bedrijven een overzicht van de Nederlandse bio-energiesector.
  RVO.nl
 • Trends internationaal ondernemen in 2021: "Verre markten komen dichterbij" 3 december 2020
  Zal in 2021 de rust terugkeren op de internationale handelsmarkt? Het Business Development-team van RVO Internationaal Ondernemen, dat kansen op buitenlandse markten koppelt aan het Nederlandse bedrijfsleven, blikt vooruit naar 2021. Welke trends en ontwikkelingen verwachten zij in de markt?Teammanager Jelle Nijdam en teamcoördinator Martijn Schol bespreken 5 trends voor 2021. Lees ook het eerste […]
  RVO.nl
 • Webinar Zakendoen in Colombia en Mexico, na corona 30 november 2020
  Latijns-Amerika is van het slot. Na een maandenlange corona-lockdown gaan de economieën in Latijns-Amerika langzaam weer open. Bent u benieuwd naar de kansen die dat biedt voor uw bedrijf? Meld u dan aan voor het webinar 'Economic outlook Colombia and Mexico' op 16 december.Dit is het laatste webinar in een reeks van 3 over nieuwe […]
  RVO.nl
 • Zonnepanelen voor gezondheidscentra in Senegal: betrouwbare energie in armste regio's 27 november 2020
  In de armste regio's van Senegal is een tekort aan betrouwbare elektriciteitsvoorzieningen.
  RVO.nl
 • De kokosnootbast: van afvalproduct tot duurzaam eindproduct 27 november 2020
  De Van der Knaap Groep had al jaren een verkooporganisatie in Mexico. Maar het was nog veel efficiënter om lokaal een eigen productielocatie te starten. Nu beschikt het Westlandse familiebedrijf direct over haar eigen grondstoffen en zitten ze dichter bij de klant. Dit kon via RVO Internationaal Financieren met steun uit het Dutch Trade and […]
  RVO.nl
 • Coronaregels in Duitsland verlengd: alleen noodzakelijke reizen 26 november 2020
  In verband met de hoge aantallen coronabesmettingen heeft de Duitse regering besloten de strenge coronaregels van 2 november voorlopig in stand te houden.
  RVO.nl
 • Containerbedrijf moderniseert dankzij handelsmissie naar India 26 november 2020
  Kristel Groenenboom is directeur en eigenaar van familiebedrijf Container Service Groenenboom in Oosterhout. Ze maakt zich sterk voor meer vrouwelijke ondernemers in het zakenleven, ook internationaal. "Als je de kans krijgt om op handelsmissie te gaan, moet je die altijd pakken."
  RVO.nl
 • TVL Q4 2020: bijna 9.000 aanvragen op dag 1 26 november 2020
  Op de 1e dag van de opening van TVL Q4 2020 ontving RVO al bijna 9.000 aanvragen.
  RVO.nl
 • Webinar over handel tussen Nederland en Ierland na Brexit 25 november 2020
  Bent u geïnteresseerd in uw kansen en mogelijkheden in Ierland na de Brexit? En wilt u weten hoe andere bedrijven zich hierop hebben voorbereid? Neem dan op 8 december deel aan het webinar over handel tussen Nederland en Ierland na Brexit.
  RVO.nl
 • Khanem Fashion: "Lef tonen betekent ook je kwetsbaar opstellen" 24 november 2020
  Met haar bedrijf Khanem Fashion weet Shapol Majid wat het is om in onzekere tijden een internationaal bedrijf te runnen. Nu komt daar de coronacrisis bij. Haar hele productie- en verkoopketen heeft ze drastisch moeten omgooien. Het maakt haar lef én drive om internationaal te ondernemen er niet minder om.
  RVO.nl
 • Campagne Orange the World als brug naar thema Geweld op de werkvloer 24 november 2020
  Op 25 november start 'Orange the World', een wereldwijde campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen. Het wordt georganiseerd door UN Women.
  RVO.nl
 • Virtuele missie circulaire economie naar Chili 24 november 2020
  Wilt u zakendoen of uw contacten uitbreiden in Chili? Neem dan op 9, 10 of 16 december deel aan de webinars op het gebied van agrofood, watermanagement en plastics & duurzame verpakkingen.Kansen voor Nederlandse bedrijvenChili heeft circulaire doelen en ook wetgeving, roadmaps en strategieën die die doelen ondersteunt. Er zijn echter ook grote uitdagingen op […]
  RVO.nl
 • Online informatiebijeenkomst Eurostars 24 november 2020
  Bent u mkb-ondernemer in de high tech onderzoeks- en ontwikkelingssector? Werkt u daarbij samen met partners in andere landen of wilt u dit in toekomst gaan doen? Dan is Eurostars misschien voor u een interessante subsidie. Wilt u meer weten over Eurostars? Volg dan de online  informatiebijeenkomst op 10 december!  Deze bijeenkomst vindt plaats onder […]
  RVO.nl
 • Mkb kan vanaf 25 november TVL Q4 2020 aanvragen 24 november 2020
  Ondernemers die door de coronamaatregelen moeite hebben om hun vaste lasten te betalen, kunnen vanaf 25 november de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen.
  RVO.nl
 • Vlaams-Nederlandse Netwerkbijeenkomst Infrastructuur 20 november 2020
  Wilt u uw netwerk in de infrastructuursector in België uitbreiden? Doe dan op 14 december mee met deze virtuele netwerkbijeenkomst, het startpunt voor een publiek-private dialoog tussen Nederland en Vlaanderen.Nederland en Vlaanderen staan voor de grote opgave om hun infrastructuur op peil te houden en te verduurzamen. Nieuwbouw en vervangings- en renovatiewerkzaamheden zijn belangrijk voor […]
  RVO.nl
 • Aanvragen invoercertificaten rundvlees 2021 20 november 2020
  Nieuwsbericht 20.086 – Eind november tot begin december kunt u aanvragen voor certificaten in de sector rundvlees. De contingenten die openen op 1 januari vallen onder nieuwe bepalingen.
  RVO.nl
 • Aanvragen invoercertificaten varkensvlees 2021 20 november 2020
  Nieuwsbericht 20.087 – Eind november en begin december kunt u invoercertificaten aanvragen voor varkensvlees. De contingenten die openen op 1 januari vallen onder nieuwe bepalingen.
  RVO.nl
 • Aanvragen invoercertificaten paddenstoelenconserven 2021 20 november 2020
  Nieuwsbericht 20.084 – Vanaf 1 januari 2021 wijzigt het beheer van de tariefcontingenten voor agrarische producten met certificaten. Dat geldt ook voor de sector paddenstoelenconserven.
  RVO.nl
 • Toewijzing uitvoercertificaten melkpoeder Dominicaanse Republiek november 2020 20 november 2020
  Nieuwsbericht 20.085 - Van 2 tot en met 10 november 2020 kon u certificaten aanvragen voor de uitvoer van melkpoeder naar de Dominicaanse Republiek (Verordening (EG) nr. 1187/2009).
  RVO.nl
 • Zonne-energie voor bewatering Tanzaniaanse akkers 4 december 2020
  De meeste boeren in Tanzania gebruiken vervuilende en onbetrouwbare dieselpompen om hun akkers in droge tijden te bewateren. Zonnepanelen zijn een aantrekkelijker en goedkoper alternatief. De Tanzanian Renewable Energy Association (TAREA) wil de boeren helpen hun velden met zonne-energie te bewateren.
  RVO.nl
 • Gids laat buitenlandse bedrijven Nederlandse bio-energie ontdekken 3 december 2020
  De Nederlandse energiesector heeft de nieuwe NL Biobased Energy Guide gepubliceerd. De gids geeft buitenlandse bedrijven een overzicht van de Nederlandse bio-energiesector.
  RVO.nl
 • Startgids voor bedrijven over het laden van elektrische auto’s 3 december 2020
  Veel bedrijven die de overstap willen maken naar elektrisch rijden, hebben vragen over het laden van voertuigen. Voor hen is nu de Startgids voor bedrijven beschikbaar.
  RVO.nl
 • Vanaf 7 december brandstofprijsvergelijking bij tankstations 3 december 2020
  Bij bemande tankstations langs de snelweg vindt u vanaf 7 december 2020 de gemiddelde brandstofprijzen van 6 brandstoffen: benzine, diesel, lpg, elektriciteit, waterstof en groen gas (cng).
  RVO.nl
 • "Onze aanpak kun je vergelijken met een soort spoedcursus circulariteit" 3 december 2020
  Heinkenszand, de grootste kern van het Zeeuwse Borsele, krijgt een nieuwe brandweerkazerne. Voor de gemeente een project om kennis en ervaring op te doen met circulair bouwen. Zij werkt aan een Duurzaamheidsvisie met als onderliggende titel 'Samen werken aan een duurzaam Borsele in 2030'.De brandweerpost krijgt 3 stallingsplaatsen en uitrukdeuren en komt aan de rand […]
  RVO.nl
 • "In luiers zitten waardevolle grondstoffen" 2 december 2020
  Luiers en incontinentiemateriaal belanden meestal bij het restafval. Bij afvalenergiecentrale ARN in Weurt draait sinds vorig jaar een innovatieve recyclinginstallatie die dit afval verwerkt tot nieuwe grondstoffen. De circulaire pilot is een succes: volgend jaar verdrievoudigt de verwerkingscapaciteit.
  RVO.nl
 • Toekomstbestendige Bedrijventerreinen LIVE! 2 december 2020
  Welke rol spelen bedrijventerreinen in de energietransitie? En hoe stimuleren we energiebesparing, fossielvrij energieverbruik en de opwek van duurzame energie?In dit webinar komen verschillende onderwerpen aan bod en focussen we onder andere op de deelonderwerpen de energietransitie, groenblauwe bedrijventerreinen en het organiserend vermogen van ondernemers.
  RVO.nl
 • Talkshow De Groene Stad: Natuurinclusief Bouwen en Omgevingsvisie 30 november 2020
  Houden we vandaag de dag bij de inrichting van onze steden en dorpen al rekening met meer ruimte voor natuur? Hoe kunnen overheden en ‘groene’ en ‘grijze’ sector samen stappen zetten om het collectieve bewustzijn te veranderen? Volg onze talkshow om meer te horen over deze onderwerpen.
  RVO.nl
 • "Ons schoolgebouw is straks circulair gerenoveerd" 30 november 2020
  Basisschool De Wijde Wereld in Haarlem heeft een ontwerp gemaakt voor een circulaire renovatie. Door te kiezen voor renoveren, behoudt het schoolgebouw z’n goede eigenschappen en worden de slechte delen gesloopt. De nieuwe gevel wordt opgebouwd met een hernieuwbaar Fins verlijmd houtsysteem. Door de eigenschappen van de nieuwe gevel is het gebouw straks volledig aardgasloos.
  RVO.nl
 • Zonnepanelen voor gezondheidscentra in Senegal: betrouwbare energie in armste regio's 27 november 2020
  In de armste regio's van Senegal is een tekort aan betrouwbare elektriciteitsvoorzieningen.
  RVO.nl
 • "Expertteam Woningbouw adviseerde ons de markt meer vrijheid te geven" 27 november 2020
  Haarlem is een populaire stad onder woningzoekenden. Daardoor staat de markt voor betaalbare woningen onder druk. Het Expertteam Woningbouw adviseert.
  RVO.nl
 • De kokosnootbast: van afvalproduct tot duurzaam eindproduct 27 november 2020
  De Van der Knaap Groep had al jaren een verkooporganisatie in Mexico. Maar het was nog veel efficiënter om lokaal een eigen productielocatie te starten. Nu beschikt het Westlandse familiebedrijf direct over haar eigen grondstoffen en zitten ze dichter bij de klant. Dit kon via RVO Internationaal Financieren met steun uit het Dutch Trade and […]
  RVO.nl
 • Milieu-investeringsaftrek bestaat 20 jaar 26 november 2020
  De Milieu-investeringsaftrek (MIA) bestaat 20 jaar. In deze periode is er voor meer dan € 37 miljard geïnvesteerd in milieuvriendelijke technieken.
  RVO.nl
 • 13 nieuwe MKB-Deals voor regionale steun van start 26 november 2020
  De tweede lichting van MKB-Deals startte op donderdag 26 november. Staatssecretaris Mona Keijzer en bestuurders uit de regio’s ondertekenden 13 MKB-Deals die samen € 4,5 miljoen krijgen.
  RVO.nl
 • TVL Q4 2020: bijna 9.000 aanvragen op dag 1 26 november 2020
  Op de 1e dag van de opening van TVL Q4 2020 ontving RVO al bijna 9.000 aanvragen.
  RVO.nl
 • "Op duurzame wijze en met behoud van kwaliteit telen we het hele jaar rond sla op water" 25 november 2020
  In een vertical farm telen Bart Bak, Fred Berkhout en Willem Bas onder de naam B4HydroGrow het hele jaar door sla op water. Dat doen zij op duurzame wijze én met behoud van kwaliteit. Zij zetten de Energie-investeringsaftrek (EIA) onder andere in voor LED-verlichting in de foliekas en om warmteterugwinning te regelen.
  RVO.nl
 • Groot aantal deelnemers energieconvenanten MJA3 en MEE ligt op koers 24 november 2020
  Een groot aantal van de Nederlandse bedrijven die deelnemen aan de energieconvenanten MJA3 en MEE ligt op koers om de doelstellingen tot en met 2020 te halen.
  RVO.nl
 • Nieuwe TSE-magazine flink uitgebreider 24 november 2020
  Het nieuwe magazine van de Topsector energie (TSE) is uit, nu nog rijker gevuld dan voorgaande edities.
  RVO.nl
 • Mkb kan vanaf 25 november TVL Q4 2020 aanvragen 24 november 2020
  Ondernemers die door de coronamaatregelen moeite hebben om hun vaste lasten te betalen, kunnen vanaf 25 november de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen.
  RVO.nl
 • ISDE-webinar 23 november 2020
  Wilt u meer weten over de wijzigingen in de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) per januari 2021? Volg dan ons ISDE-webinar op 15 december 2020.De webinar vindt plaats van 11:00 tot 12:30 uur. Met deze online sessie richten we ons vooral op brancheverenigingen van leveranciers, installateurs, bouwbedrijven en bouwinstallatiebedrijven, gemeenten, energieloketten, intermediairs en warmtebedrijven.
  RVO.nl
Go to Top